ΒΙΝΤΕΟ-Κακλαμάνης σε κυβέρνηση:Μην κοιμάστε ήσυχοι…

ΒΙΝΤΕΟ-Κακλαμάνης σε κυβέρνηση:Μην κοιμάστε ήσυχοι…

 

Μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ωστόσο προειδοποίησε κυρίως το οικονομικό επιτελείο να μην κοιμάται ήσυχο διότι θα παρακολουθείται η εκτέλεσή του προϋπολογισμού, ενώ έστρεψε για ακόμη μια φορά τα βέλη του προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα.

“Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό πρώτον γιατί θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και δεύτερον γιατί και μόνο το ότι καταθέσατε έναν προυπολογισμό χωρίς να πάρετε την άδεια των δανειστών και των χαρτογιακάδων εκπροσώπων τους που έρχονται στην Ελλάδα το θεωρώ ως την πρώτη και ουσιαστική πράξη αντίστασης απέναντι σε αυτούς” είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι “σε συνδυασμό με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει άλλο μνημόνιο, άλλο δανεισμό, αλλά μετά και την επαναβεβαίωση από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος που περιμένουμε, θα πρέπει να απαιτήσουμε οι εταίροι μας να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για το μέγα θέμα του χρέους”.

“Το ότι θα σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, μην κοιμηθείτε ήσυχοι διότι θα παρακολουθούμε τον προϋπολογισμό στην εκτελεσή του, σε ενδεχόμενες αναθεωρήσεις του και προς ποια κατεύθυνση θα γίνουν αυτές” υπογράμμισε.

 

Για φόρο ακινήτων και πλειστηριασμούς

 

Επίσης, είπε ο κ. Κακλαμάνης, “δεν τελειώνουν τα βάσανά σας μέχρι να κλείσει η βουλή για τις εορτές”. “Περιμένουμε το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων. Δεν θέλω να κάνω καμία επίκληση ούτε να θυμηθώ την απίστευτη συνέντευξη του υπουργού σας, του κ. Στουρνάρα για το συγκεκριμένο κομμάτι. Προτιμώ και προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να την ξεχάσω. Κυρίως για αυτό που είπε για το πόσα λεφτά έχει χάσει που έγινε υπουργός” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι θέλει να πιστεύω ότι η κυβέρνηση πραγματικά αντιστέκεται. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσαν για τους πλειστηριασμούς είπε” Δεν είναι κακή αλλά δεν είναι πλήρης”, ενώ στήριξε την πρόταση που επεξεργάστηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Κακλαμάνης άσκησε κριτική στον κ. Στουρνάρα για τη λαθρεμπορία καυσίμων και τσιγάρων, λέγοντας πως έχουμε βαρεθεί να καταθέτουμε ερωτήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των νοσοκομείων. 

“Για 15 ημέρες λόγω της περιπέτειας της υγείας μου πέρασα από  δύο δημόσια νοσοκομεία. Είδα τις δαπάνες που έχετε βάλει για την υγεία. Τις μειώνετε κατά 250 εκ ευρω. Βρείτε άλλους τρόπους αλλά όχι από το νοσοκομεία. Η ισορροπία λειτουργίας των νοσοκομείων κρέμεται από μια κλωστή. Λειτουργούν, χάρη στην ποιότητα των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωικκού και του λοιπού προσωπικού. Με περαιτέρω μείωση θα γκρεμιστούν τα νοσοκομεία. Τον Ιούλιο θα αναγκαστείτε να τα ενισχύσετε, διαφορετικά θα κλείσουν” σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ