ΒΙΝΤΕΟ-Μωραΐτης:Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου

ΒΙΝΤΕΟ-Μωραΐτης:Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου

 

Μετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό και ο Θάνος Μωραΐτης από το ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση. Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή ρύθμιση -είτε μονομερής, είτε συμφωνημένη-που δεν θα προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ορθά κατατέθηκε μονομερώς και τον ψηφίζουμε ώστε να εφαρμοστεί. “Και το λέω αυτό στην περίπτωση που κάποιοι ονειρεύονται ότι σε 3-4 μήνες από σήμερα θα έρθει κάποιος συμπληρωματικός που θα ενσωματώνει μέτρα για τον οποιοδήποτε λόγο. Τότε, ξεκάθαρα δεν θα υπάρχει καμία κυβερνητική πλειοψηφία για να στηρίξει αυτά τα νέα μέτρα. Το λέω αυτό για να μην παιχτεί ξανά ένα παιχνίδι σκιών στη πλάτη του ελληνικού λαού όπως έχει παιχτεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Γιατί οι κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν απλά για να γίνεται διαχείριση μιας δύσκολη συγκυρίας” τόνισε ο κ. Μωραΐτης .

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας σημείωσε ότι  ο προυπολογισμός στοχοποιεί φορολογικά τα συνήθη θύματα, και για ακόμη μια χρονιά καλλιεργούνται προσδοκίες για έσοδα από τη φοροδιαφυγή. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών, τι έχει γίνει με τη λίστα Λαγκάρντ.

“Θα ρωτήσω ευθέως, μετά από όσα έχουν συμβεί, με τόσους παλικαρισμούς εκατέρωθεν, με έναν άνθρωπο σήμερα στην πόρτα του ειδικού δικαστηρίου,πρέπει κάποιος να ενημερώσει τι έχει γίνει τελικά με τη λίστα λαγκάρντ και όλες αυτές οι λίστες των οποίων η ύπαρξη έχει δημοσιοποιηθεί. Ποια είναι τα αποτελέσμα, ποια τα έσοδα από τη διερεύνησή τους” ανέφερε και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής ερώτησης για το θέμα.

 

Αναφορικά με τον φόρο ακινήτων, χαρακτήρισε τραγικό το πρώτο σχέδιο, ενώ όπως είπε, “είδαμε σημαντικές αλλαγές στη συνέχεια”. Αυτό το θέμα, υπογράμμισε o κ. Μωραίτης, είναι “από τις πλέον αποτυχημένες στιγμές της κυβέρνησης”. “Θα περιμένουμε το τελικό σχέδιο για να πάρουμε ως βουλευτές τις αποφάσιες μας” , συμπλήρωσε αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

 

Ακόμη πιο επικριτικός ήταν στο ζήτημα των πλειστηριασμών.  “Το θρίλερ που παρουσιαζεται δεν είναι και τόσο θρίλερ. Παίζεται ένα θέμα διαπργμάτευσης που θα οδηγήσει σίγουρα σε μια μονομερή προσωρινή ρύθμιση . Αυτό που έχει σημασία είναι την επόμενη μέρα  να καθίσουν στο τραπέζι όλοι οι ενδιαφερόμενοι κυρίως οι τράπεζες για να βρεθεί ουσιαστική λύση, όχι που θα ικανοποιεί την τρόικα αλλά που θα δίνει διέξοδο σε αυτούς που γονάτισε η κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή”, τόνισε.

“Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου. Είτε μονομερής είτε συμφωνημένη ρύθμιση που δεν θα προστατεύει την πρώτη κατοικία με πονηρούς αστερίσκους δεν θα γίνει αποδεκτή. Ας το καταλάβουν όλοι και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους”, πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ