ΒΙΝΤΕΟ-Αβραμόπουλος: Τελευταίος προϋπολογισμός της κρίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Αβραμόπουλος: Τελευταίος προϋπολογισμός της κρίσης

 

«Έχουμε να κάνουμε με τον πιο κρίσιμο προϋπολογισμό στην ιστορία της πατρίδας μας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι «είναι ο τελευταίος της εποχής της κρίσης».

«Αυτός ο προϋπολογισμός κλείνει τους λογαριασμούς με το χθες και εγκαινιάζει μία νέα εποχή», εκτίμησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «όσοι υπόσχονται εύκολες λύσεις στην ουσία μας υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν, σε μία εποχή που το κομματικό κράτος, το οποίο η πολιτική τάξη της χώρας υπηρέτησε, στερούσε το μέλλουν από τα παιδιά μας».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «τα οφέλη της τιτάνιας προσπάθειας, μπορεί να μην είναι ακόμα ορατά στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας, όμως για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει το μέλλον στα χέρια της».

«Με άλλα λόγια», συμπλήρωσε ο υπουργός, «ο φετινός προϋπολογισμός παράγει την απαραίτητη πολιτική υπεραξία για να απεμπλακεί η χώρα από το Μνημόνιο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας τονίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια η πορεία της Αμυντικής Βιομηχανίας εμφάνισε σωρεία προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες πολιτικές» και όπως είπε «πρέπει να πάψει να είναι ζημιογόνος και να καταστεί πιο αποτελεσματική στην υποστήριξη των Ενόπλων δυνάμεων».

«Απαιτείται όμως νέος προσανατολισμός, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, άμεσος εκσυγχρονισμός και βέβαια ολική αναδιάρθρωση», ανέφερε και σημείωσε ότι «έχουμε πάρει πάνω μας, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο μέτρο του δυνατού, την διάσωση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ».

«Κεντρική επιλογή πρέπει να είναι η ελαχιστοποίση του κόστους και η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος», υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ