ΒΙΝΤΕΟ-Γκιουλέκας:Βαθιά νυχτωμένοι οι δανειστές αν βλέπουν τριτοκοσμική ανάπτυξη

ΒΙΝΤΕΟ-Γκιουλέκας:Βαθιά νυχτωμένοι οι δανειστές αν βλέπουν τριτοκοσμική ανάπτυξη

 

“Αυτή η τριτοκοσμικού τύπου ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεύτερον διότι γιατί πολύ απλά ακόμη και αν κανείς διανοείτο να επιβάλει κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να το ανεχθεί ο ελληνικό λαός. Άρα λοιπόν αν κάποιοι από τους δανειστές μας βλέπουν έναν τέτοιου είδους δρόμο για την Ελλάδα, είναι βαθιά νυχτωμένοι διότι δεν πρόκειται κανείς να ακολουθήσει κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα” είπε ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, απαντώντας στον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.

“Πολλές φορές βλέπουμε τους δανειστές μας να επιμένουν και σε άλλα μέτρα.  Είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για νέα μέτρα, από τη στιγμή που ελληνικός λαός σήκωσε πολλά περισσότερα βάρη από όσα μπορούσε να σηκώσει και έκανε πολλές περισσότερες θυσίες”, τόνισε και σημείωσε ότι “πρέπει να θυμούνται οι δανειστές μας ότι αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι να πάρει  μια ανάσα για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα προς την ανάκαμψη”. “Όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο θα πρέπει να θυμούνται ότι μιλούν σε ένα περήφανο λαό”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να επιχειρεί να τιμωρεί τον λαό”.

 

Ο κ. Γκιούλέκας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της παιδείας, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: “Πολλοί οραματίζονταν ότι θα ξεκινήσει μια κοινωνική αναταραχή από το χώρο της παιδείας και κάποιοι εντελώς ανεύθυνα παρότρυναν ακόμα και τους μικρούς μαθητές του δημοτικού να συμπαρασταθούν στους αγώνες των εκπαιδευτικών και έβλεπαν εφορμήσεις και εφόδους στα θερινά ανάκτορα. Ευτυχώς οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν διότι δεν βρήκαν πρόθυμους να τους ακολουθήσουν”

Όπως είπε το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκτονωθεί η κρίση. “Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά γίνονται μέσα από διάλογο, στο διάλογο πρέπει όμως να προσέλθουν και οι δύο πλευρές και αυτή τη στιγμή δυστυχώς βρισκόμαστε στο επίκεντρο αυτής της έντασης”, ανέφερε και κατηγόρησες κάποιους που επιχειρούν να κρατούν κλειστά τα πανεπιστήμια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ