ΒΙΝΤΕΟ-Κρεμαστινός: Η τρόικα θέλει τριτοκοσμική ανάπτυξη

ΒΙΝΤΕΟ-Κρεμαστινός: Η τρόικα θέλει τριτοκοσμική ανάπτυξη

 

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμική ανάπτυξη που προτείνει η τρόικα».

Μιλώντας στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη διαφωνία του σε ορισμένα θέματα, όπως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και η φοροδιαφυγή.

«Τον περίφημο φορολογικό νόμο που θα έφερνε ισότητα και τον είχε υποσχεθεί από πέρυσι το Υπουργείο Οικονομικών, δεν τον έχουμε δει και η φορολογική ισότητα είναι ανύπαρκτη», τόνισε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αναφερόμενος στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, ο βουλευτής σημείωσε: «Μετά την ευπρεπή αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία με υποσχέσεις. Το ίδιο έκανε και η Νέα Δημοκρατία, παρόλο που ήξερε την οικονομική κατάσταση. Με ανησυχεί το γεγονός ότι και η σημερινή αντιπολίτευση τα ίδια αναμασά».

«Καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν στην χώρα αν δεν υπάρξει ανάπτυξη. Και η ανάπτυξη είναι δύο ειδών. Ή η τριτοκοσμικού τύπου, δηλαδή, αυτή που προτείνουν οι δανειστές, ή η ευρωπαϊκού τύπου», υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν μπορεί να προχωρήσουμε σε τριτοκοσμική ανάπτυξη».

«Αν συνεχίσουμε έτσι τα δεινά θα πολλαπλασιαστούν», εκτίμησε ο βουλευτής, καλώντας την κυβέρνηση να «σβήσει από το λεξιλόγιο τη λέξη “απόλυση” για την υγεία και την παιδεία».

Επίσης χαρακτήρισε το νόμο του υπουργείου Παιδείας «υβριδικό και όχι καθαρό» και αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι χάθηκε το εξάμηνο;».

 

Δείτε το βίντεο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ