Βενιζέλος:Υβρίδιο της κρίσης η τρόικα

Βενιζέλος:Υβρίδιο της κρίσης η τρόικα

 

Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

 

Ο κ. Βενιζέλος άφησε για ακόμη μια φορά σαφείς αιχμές κατά της τρόικας, η οποία φέρεται να επιμένει σε εξωπραγματικές θέσεις. Συγκεκριμένα απέδωσε στους εκπροσώπους των δανειστών τα αίτια της σημερινής κατάστασης, η οποία -όπως είπε- ανάγεται στο πραγματικό και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Μάλιστα, χαρακτήρισε την τρόικα «υβρίδιο», το οποίο προέκυψε λόγω της κρίσης και από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να προβλέψει το ενδεχόμενο μιας κρίσης.

Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνιστούν αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που δεν μπόρεσαν ούτε να προβλέψουν ούτε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «προϋπολογισμό της εξόδου από την κρίση», τον προϋπολογισμό που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, παρότι η συζήτηση γίνεται ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα επί των προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση.

Τώρα, χρειάζεται πραγματική και όχι ρητορική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι είναι άδικη και βλαπτική για τη χώρα η συζήτηση για το αν η Ελλάδα θέλει ή δεν θέλει, για το δημοσιονομικό ή το χρηματοδοτικό κενό και για το χρέος, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος. 

 

 

Ακούστε ένα απόσπασμα της ομιλίας του από τον Realfm

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ