ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν πωλείται η ΕΑΒ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν πωλείται η ΕΑΒ

Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν πωλείται η όχι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

«Ενώ όλο το χρονικό διάστημα που διεξάγεται η συζήτηση για την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ), η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι αυτή η συζήτηση δεν αφορά την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ ΑΕ) για την οποία σταθερή είναι η απόφαση να παραμείνει κρατική, στις 3/12/2003 στο συνέδριο του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» διατυπώθηκε επιχειρηματική πρόταση επενδυτικού ενδιαφέροντος, που προφανώς προϋποθέτει την αποκρατικοποίηση της ΕΑΒ», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Δεν σχολιάζουμε τα όποια επιχειρηματικά σχέδια και τις όποιες επιχειρηματικές φιλοδοξίες. Αυτό, όμως, που προφανώς ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είναι εάν υπάρχουν όντως κυβερνητικά σχέδια αποκρατικοποίησης της ΕΑΒ. Το θέμα είναι σοβαρό. Καλείται η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αποσαφηνίσουν άμεσα τις προθέσεις τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ