168 “NAI” και 131 “ΠΑΡΩΝ” στην δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Άκαρπη απέβη και η δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία, μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης, τα οποία ήταν 168 “ναι”, 131 “παρών” και 1 απουσία.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ήταν 160 “ναι” και 135 “παρών”. Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.

Ποιοι άλλαξαν… άποψη

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που άλλαξαν την ψήφο τους κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την Προεδρική Εκλογή είναι οι:

Παναγιώτης Μελάς – Ψήφισε “Ναι” στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει “Παρών” 

Βασίλης Οικονόμου – Ψήφισε “Ναι” στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει “Παρών” 

Μίκα Ιατρίδη – Ψήφισε “Ναι” στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει “Παρών” 

Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος – Ψήφισε “Ναι” στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Γιώργος Κασαπίδης – Ψήφισε “Ναι στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Στάθης Μπούκουρας – Ψήφισε “Ναι” στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη απουσίαζε 

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος – Ψήφισε “Ναι” στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη απουσίαζε 

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά – Απουσίαζε από τη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στην πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών». Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρούσα στη διαδικασία της ψηφοφορίας θα ψήφιζε «Παρών», ωστόσο εξέφρασε μόνο πρόθεση και η ψήφος της δεν προσμετρήθηκε.

Ολόκληρη η 2η ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Στη σημερινή ψηφοφορία, επί 299 παρόντων βουλευτών, 168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ενώ 131 δήλωσαν “παρών”.

Απουσίασε από την ψηφοφορία η Μ.Κόλλια -Τσαρουχά.

Υπενθυμίζεται πως για την εκλογή Προέδρου από τη σημερινή ψηφοφορία, απαιτούνταν 200 θετικές ψήφοι.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Οι δηλώσεις των πολιτικών

Σαμαράς: Στην τρίτη ψηφοφορία δεν υπάρχει “παρών” – ΒΙΝΤΕΟ

«Παρά τις όποιες διαφορές και την τρομοκρατία λάσπης του δίδυμου Τσίπρα – Καμμένου, και άλλοι βουλευτές σήμερα ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας.

«Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο και την εθνική περιπέτεια. Εκεί δεν θα υπάρχει “παρών”, αλλά θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με τη αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του ως προς τις συνέπειες, τη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας. Στην τρίτη ψηφοφορία “παρών” δεν υπάρχει».

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ:

Τσίπρας: Με την καινούρια χρονιά η χώρα θα γυρίσει σελίδα

«Ούτε η βουλή ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια», είπε μεταξύ άλλων αμέσως μετά την 2η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με την καινούρια χρονιά η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα με δημοκρατία με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση. Με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Καμμένος: Θα παραμείνουμε όρθιοι μέχρι τέλους – ΒΙΝΤΕΟ

“Η ελπίδα έρχεται” δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Θα παραμείνουμε όρθιοι μέχρι τέλους” τόνισε για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

 

Κουβέλης: “Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα” – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανάγκη αλλαγής σελίδας στον τόπο και στην ελληνική κοινωνία τόνισε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από τη βουλή μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Κουβέλης σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει τον δρόμο του».

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ:

Κουτσούμπας: Απέναντι στη δυσοσμία του συστήματος, πιο δυνατό ΚΚΕ

Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται, απέναντι στα πολιτικά «πάρε – δώσε» των άλλων δυνάμεων, στους εκβιασμούς αλλά και τις αυταπάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λαός μπορεί να αντιτάξει την οργάνωση πάλης του, την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας του, με ακόμα πιο δυνατό, αυτή τη φορά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Μπούκουρας: Έπραξα το καθήκον μου – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Έπραξα το καθήκον μου. Στήριξα τον Σταύρο Δήμα, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται και από την περιοχή την οποία εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο και είμαι πολύ υπερήφανος για την πράξη που έκανα», δήλωσε ο Στάθης Μπούκουρας, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μπούκουρας ανέφερε, επίσης: «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη να περάσει στην επόμενη μέρα με σταθερότητα για το καλό των Ελλήνων και, γενικότερα, της πατρίδας μας».

Δείτε το βίντεο:

Μελάς: Επιβάλλεται όλοι πάνω από κόμματα να βάλουμε τον ελληνικό λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δηλώσεις, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μελάς ανέφερε: «Ψήφισα ναι, ψήφισα τον Σταύρο Δήμα, γιατί πρώτον είναι ένας άνθρωπος τον οποίο τον εκτιμώ ιδιαίτερα και έχει μία μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία και πιστεύω ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμβάλει, όσο το δυνατόν περισσότερο, για μία καλύτερη πορεία της χώρας. Ψήφισα τον Σταύρο Δήμα, διότι, αν πάμε σε εκλογές, οι εκλογές φέρνουν πίσω την οικονομία και σήμερα επιβάλλεται όλοι πάνω από κόμματα, πάνω από πρόσωπα, πάνω από καρέκλες, να βάλουμε τον ελληνικό λαό».

Δείτε το βίντεο:

 

Επίθεση του Μελά στον Καμμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμές κατά του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου άφησε ο Παναγιώτης Μελάς στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας, κατηγορώντας τον ότι καθοδηγεί τους βουλευτές του κόμματος, ιδιαίτερα στην περίπτωση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν άποψη, ο κ. Μελάς απάντησε: «Δεν ξέρω, αν θα αλλάξουν. Εάν λειτουργούσαν με το δικό τους μυαλό, εγώ πιστεύω ότι κάποιοι, για να μην πω όλοι, θα άλλαζαν τακτική. Δυστυχώς, λειτουργούν κάτω από μία πίεση και γι’ αυτό δεν αλλάζουν. Ο Καμμένος είχε πει, όταν είχαμε δημιουργήσει το κίνημα ότι ο καθένας θα ψηφίζει κατά συνείδηση, αλλά δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση, θέλει να ψηφίζουν, σύμφωνα με τη δική του εντολή. Σε αυτή την περίπτωση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθοδηγεί 100%, όχι 99%».

Δείτε το βίντεο:

Τατσόπουλος: Θα επιμείνω στο “παρών” και στην τρίτη ψηφοφορία

Θα επιμείνω στο “παρών” και στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας.  

Γιαννακάκη για Φούντα: Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι – ΒΙΝΤΕΟ

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα. 

“Η κυρία Φούντα έκανε την επιλογή της. Συνεχίζει τον δρόμο της, το ίδιο και η Δημοκρατική Αριστερά. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι και δεμένο” τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

Στις Σέρρες με πρόβλημα υγείας η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά

Ένα πρόβλημα υγείας κράτησε την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, μακριά από τη Βουλή κατά την 2η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι παρά την απουσία της, η κ. Κόλλια – Τσαρουχά έστειλε επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής στην οποία επισήμανε ότι αν συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία της ψηφοφορίας, θα ψήφιζε «παρών», η οποία ωστόσο δεν προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα της εκλογής.

Η ΔΗΜΑΡ για την ανεξαρτητοποίηση της Φούντα

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα.

“Η βουλευτής κ. Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της”.

Αδωνις: Αν δεν πληρώσουμε θα βγούμε από το ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα μπρος» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την 2η ψηφοφορία στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η κρίσιμη ψηφοφορία είναι η τρίτη» επισήμανε ο βουλευτής αλλά δήλωσε ότι  σήμερα είναι περισσότερο αισιόδοξος από όσο ήταν μετά την πρώτη ψηφοφορία.

Σε ερώτηση από πού αντλεί την αισιοδοξία του και πως θα βρεθούν οι βουλευτές που υπολείπονται για την εκλογή Προέδρου, ο Άδωνις είπε ότι «σε κάθε κόμμα υπάρχουν συνάδελφοι που καταλαβαίνουν καλά ποια είναι η ευθύνη που θα βαρύνει τους ώμους της αν η χώρα πάει σε εκλογές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μάλιστα, πρόσθεσε πως «είναι πιθανό να βγουμε εντός τριμήνου εκτός ευρώ» και εξήγησε: «Στο ευρώ βρισκόμαστε γιατί τηρούμε τις συμφωνίες, αν σταματήσουμε να το κάνουμε και ο επόμενος Πρωθυπουργός πει ότι δεν πληρώνει τα δανεικά, θα βγούμε από το ευρώ. Οι κανόνες λειτουργίας της ευρωζώνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Στο καφενείο της Βουλής Τσούκαλης – Ψαριανός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης συνομιλεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό στο καφενείο της Βουλής. 

Οι δυο τους μάλιστα παρήγγειλαν τσίπουρο.

Ασημακοπούλου: Θα βρεθούμε ενώπιον της ιστορίας – ΒΙΝΤΕΟ

Χαιρέτισε τη διαφορετική στάση των οκτώ βουλευτών που ψήφισαν την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου.

«Χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση των 168 βουλευτών που ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, παρά τον απίστευτο εκβιασμό και τη λάσπη Τσίπρα – Καμμένου», δήλωσε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Τη Δευτέρα είμαστε όλοι ενώπιον της ιστορίας».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

Θερμή χειραψία Σαμαρά-Οικονόμου

Θερμή χειραψία αντάλλαξαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι, τυχαία την ώρα που έφευγε ο κ. Σαμαράς, συναντήθηκαν και τον χαιρέτησε. «Είπαμε ένα σχόλιο, δεν θέλω να λέω ιδιωτικές συνομιλίες», επισήμανε.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ