Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

 

Καταπέλτης για τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι η διάταξη με την οποία οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου απορρίπτουν το αίτημα του γγ της Χρυσής Αυγής για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάταξη, επισημαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, δηλαδή το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες, όψιμες- όπως σημειώνεται- διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του.  

Ενδεικτική για την ιδεολογία και τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι σύμφωνα με τις ανακρίτριες και η άποψη που διατυπώθηκε από το βήμα της βουλής από την Κ.Ο. του κόμματος αναφορικά με την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας και η οποία είναι ότι : “εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967”.

 

Επίσης, σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες οι εφέτες ανακρίτριες στη διάταξή τους αποδίδουν στον Νίκο Μιχαλολιάκο τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα, όπως αναφέρεται, αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της. 

Αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αποδεικνύονται μεταξύ άλλων και από τα παρακάτω γεγονότα:

– την οργανωμένη επίθεση από 20 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ανοιχτού κοινωνικού χώρου «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, στις 30-6-2008, με αποτέλεσμα την καταστροφή του χώρου και τον τραυματισμό δύο νέων ατόμων, ενός Έλληνα και ενός Ισπανού, από τους οποίους ο ένας κινδύνευσε να πεθάνει

– την οργανωμένη επίθεση στον ελέυθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10-7-2013 εντός του οποίου γινόταν μάθημα αγγλικής γλώσσας σε μικρά παιδιά και μάλιστα ελληνόπουλα τα οποία φυγαδεύτηκαν για να γλιτώσουν

-την οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα

-την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

 

Οι ανακρίτριες φέρεται να καταλήγουν στο ότι εάν αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα. Οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου απορρίπτουν τις αιτιάσεις του γγ της Χρυσής Αυγής ότι παρότι ο ίδιος παρότι είναι βουλευτής, αδυνατεί, λόγω της κράτησής του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα, επισημαίνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να ζητήσει σχετική άδεια από το αρμόδιο όργανο της πολιτείας, δηλαδή το Συμβούλιο των φυλακών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη αναφέρεται ότι οι «δήθεν» πολιτικές επιπτώσεις της προσωρινής κρατήσεώς του τις οποίες επικαλείται ο κατηγορούμενος, δεν ασκούν οποιαδήποτε έννομη επιρροή στη κρίση των δικαστικών αρχών ούτε επηρεάζουν  τη δικαστική διερεύνηση της κατηγορίας σε βάρος του ίδιου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής.

 

Tην ίδια στιγμή, την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ