ΣΥΡΙΖΑ: Οι κόκκινες γραμμές έγιναν… κόκκινες κορδέλες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κόκκινες γραμμές έγιναν… κόκκινες κορδέλες

«Οι κόκκινες γραμμές έχουν μετατραπεί σε κόκκινες κορδέλες συσκευασίας των νέων θρασύτατων απαιτήσεων της τρόικας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παραδοχή του Υπουργού Εργασίας ότι συζητά με την τρόικα την αναθεώρηση του ισχύοντος προστατευτικού νομοθετικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

 «Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 27,9% και για τους νέους έχει εκτοξευτεί περίπου στο 65%, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων συνιστά εγκληματική αντικοινωνική πολιτική. Η αποδοχή και μόνο του Υπουργού Εργασίας ότι συζητάει ένα τέτοιο ενδεχόμενο με την τρόικα θρυμματίζει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί κόκκινων γραμμών, οι οποίες  έχουν μετατραπεί σε κόκκινες κορδέλες συσκευασίας των νέων θρασύτατων απαιτήσεων της τρόικας.

Ο λαός, οι 1.500.000 άνεργοι και η χώρα έχουν ανάγκη ακύρωσης των καταστροφικών μνημονίων και από αντικατάστασή τους από αναπτυξιακό πρόγραμμα παραγωγική ανασυγκρότησης και όχι από θέσπιση δικαιώματος απεριορίστων απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις, που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη εκτίναξη της ανεργίας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ