Βλάχος: Θα χάσουν και οι τράπεζες

Βλάχος: Θα χάσουν και οι τράπεζες

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Η όποια παράταση δοθεί αυτή τη φορά, θα πρέπει να είναι χρόνος μέσα στον οποίο οι τράπεζες θα πρέπει να φέρουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, να ταξινομήσουμε τους πολίτες με κατηγορίες και να μη μιλάμε γενικά και αόριστα. Γιατί η κατάργηση της προστασίας των πλειστηριασμών ανοίγει ασκούς του αιόλου», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

«Επειδή κάποιοι τυχών έχουν καταθέσεις και δεν πληρώνουν, δεν μπορούν να την πληρώσουν οι υπόλοιποι».

Όπως είπε ο κ. Βλάχος, «κινδυνεύουμε να αδικήσουμε πολύ κόσμο. Η κοινωνία έχει υποστεί τα πάντα. Όταν του χτυπάμε την πόρτα της πρώτης κατοικίας, αυτό είναι κάτι διαφορετικό».

Ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι οι βουλευτές περιμένουν «τις επόμενες μέρες να δούμε την κυβερνητική πρωτοβουλία πως θα εξελιχθεί και τι θα περιλαμβάνει. Θα μου είναι αδιανόητο να τελειώσει η προθεσμία και να μην υπάρξει πρωτοβουλία από μεριά της κυβέρνησης. Θα υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία».

Όπως σχολίασε ακόμα ο κ. Βλάχος, «οι τράπεζες παρακαλούσαν τους πολίτες να πάρουν δάνεια, ήξεραν σε ποιους έδιναν δάνεια. Όταν δανείζεις υπάρχει περίπτωση και να χάσεις. Θα χάσουν και οι τράπεζες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ