Η απάντηση Σαμαρά στην τρόικα

Η απάντηση Σαμαρά στην τρόικα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Χωρίς να θέλει να τινάξει στον αέρα τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ξέροντας πως ούτως ή άλλως η κυβέρνηση έχει «χάσει» το Eurogroup του Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα δώσει απόψε τη δική του απάντηση στην τρόικα εν μέσω ενός ηλεκτρισμένου κλίματος που δημιουργεί παρενέργειες και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Τα καλά λόγια για την Αθήνα από το εξωτερικό περισσεύουν ωστόσο αυτό δεν αντικατοπτρίζεται και στη διάθεση της τριμερούς να ρίξει νερό στο κρασί της σε αιτήματα που δοκιμάζουν την κυβερνητική σταθερότητα και ο κ. Σαμαράς απόψε θα «απευθυνθεί» προς τους δανειστές όχι με τη «γλώσσα» Βενιζέλου αλλά μέσα από μία γενικότερη αναφορά στις προσπάθειες που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα προκειμένου να μαζέψει τα δημοσιονομικά της φτάνοντας στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος μετά από χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση δείχνει τόσο αποφασισμένη να «πατήσει πόδι» καθώς ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ούτε λεπτό σε περίπτωση που δεν κερδίσει κάτι από αυτή τη διαπραγμάτευση με την τρόικα – στο πεδίο των πλειστηριασμών ή στις ομαδικές απολύσεις.

Καθοριστικός παράγοντας όλων των εξελίξεων μέχρι το τέλος του έτους αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ και τα εσωτερικά του προβλήματα αφού η στάση των «πράσινων» βουλευτών όλο και αγριεύει με αποτέλεσμα να ακολουθούν κατά πόδας και οι συνάδελφοί τους από τη ΝΔ.

Οι βουλευτές που δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών με την τρόικα αρνούνται να δώσουν λευκή επιταγή ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που επιμένουν να ζητούν παράταση του ισχύοντος καθεστώτος γνωρίζοντας όμως πως κάτι τέτοιο απορρίπτεται κατηγορηματικά από το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο.

Ο πρωθυπουργός όπως θα φανεί και από την αποψινή του ομιλία κάθε άλλο παρά θέλει σε αυτή τη φάση να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις σχέσεις του με τους ευρωπαίους καθώς έχει πάρει τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες για τη μεγάλη ενόχληση που υπάρχει στους κόλπους των κοινοτικών από τις συνεχείς διαρροές για το περιεχόμενο των συνομιλιών – διαρροές που τις περισσότερες φορές όπως έχει αποδειχθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ