ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Θα υπάρξει συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Θα υπάρξει συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο

Τη στρατηγική της ενόψει των επαφών με την τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις.

Σε νέα σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

«Η ελληνική πλευρά επιμένει στον εξαγωγικό χαρακτήρα των Αμυντικών Συστημάτων. Είπαμε σε ένα διάστημα μέσα θα κριθεί αν αυτό την κάνει βιώσιμη ή όχι», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για απολύσεις στο χώρο αυτό, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι «θα υπάρχει μία συρρίκνωση με εθελούσια έξοδ»ο.

«Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, για να τα κλείσουμε τα προαπαιτούμενα  πριν από το Eurogroup», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει, εάν δεν καταλήξει έως το τέλος του χρόνου με την τρόικα για το καθεστώς προστασίας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε: «Εάν δεν νομοθετήσει, σημαίνει ότι αίρονται, ότι το καθεστώς προστασίας αίρεται, άρα πρέπει να νομοθετήσει».

«Αισθανθήκαμε ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω άμυνα ο κ. Στουρνάρας, γι’ αυτό ήμουν εδώ σήμερα», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Είχαμε ένα ευρύτερο θεματολόγιο και φυσικό είναι να μας απασχολούν και τα ζητήματα των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και όλα α��τά. Μία γενική συζήτηση, που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί φωτίστηκαν πάρα πολλά σημεία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Όπως γνωρίζετε, είναι σε εξέλιξη μια ολόκληρη διαδικασία και εύχομαι σύντομα να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα, στα οποία προσβλέπουμε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ