Μακρή:Ο ΕΟΠΥΥ δεν πάει για… ξαφνικό θάνατο

Μακρή:Ο ΕΟΠΥΥ δεν πάει για… ξαφνικό θάνατο 

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η Ζέτα Μακρή τα σενάρια που κάνουν λόγο για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΥΥ. Είμαι απολύτως βέβαιη. Το έχουν πει και το έχουν ξαναπεί ο αρμόδιος υπουργός και υφυπουργός, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και ένας υψηλός στόχος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που ήταν μια σωστή κίνηση, να φανεί ορθή και αποτελεσματική δραστηριότητα».

Παράλληλα η υφυπουργός Υγείας δήλωσε άγνοια σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών του οργανισμού και τόνισε ότι υπάρχει ενημέρωση προς τα στελέχη της συγκυβέρνησης.

«Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν ξέρω για δυσαρέσκεια ούτε άκουσα κάτι τέτοιο από τον υπουργό, με τον οποίο έχω μια καλή επικοινωνία. Δεν το ξέρω και δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Θα κρατήσω μια επιφύλαξη και θα πω ότι μπορεί να έχει γίνει μια συνάντηση, αλλά είναι κάτι που δεν θα μου έκρυβαν.

Και είμαστε πολύ προσεκτικοί στο υπουργείο και αυτή την εντολή έχουμε και τον υπουργό για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, όποια νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζουμε, να ενημερώνουμε και το ΠΑΣΟΚ και να μην αιφνιδιάζουμε κανέναν. Γι’ αυτό δυσκολεύομαι να το πιστέψω».

Τέλος αναφέρθηκε και στο ακανθώδες ζήτημα των πλειστηριασμών παραπέμποντας στην κοινή δέσμευση του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν περνάει μια ρύθμιση και ούτε πρόκειται η κυβέρνηση να τη φέρει (σ.σ.: τη ρύθμιση που ζητεί η τρόικα). Μου ζητάτε να πω κάτι που δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου μου, αλλά είναι διακηρυγμένη πρόθεση και από τον πρόεδρο της κυβέρνησης και πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση, ότι δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε κανέναν. Και το έχουν πει μαζί με τον κ. Βενιζέλο, είναι διακηρυγμένο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ