Στα δύο η Χρυσή Αυγή για το ευρωψηφοδέλτιο

Στα δύο η Χρυσή Αυγή για το ευρωψηφοδέλτιο

Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΟΛΛΑΛΗ 

Μάχη χαρακωμάτων στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ενόψει των ευρωεκλογών. Τα μαχαίρια βγήκαν με αφορμή τις διεργασίες για το ποιος θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου, μετά τη φθορά που υπέστη το κόμμα όταν χαρακτηρίστηκε από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ως εγκληματική οργάνωση. Βουλευτές και στελέχη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. 

Από τη μια πλευρά είναι εκείνοι που δηλώνουν τυφλή υποταγή στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον θέλουν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ακόμα και μέσα από τη φυλακή. Τα στελέχη αυτά, που είναι πιστά στον αρχηγό του κόμματος, εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα από τη θέση του επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο θα λειτουργήσει σαν «μπετόν» στη σταθερότητα της Χρυσής Αυγής και στην ισχυροποίησή της στο πολιτικό στερέωμα ως ενός καθαρά εθνικιστικού κόμματος που δεν θα βάζει νερό στο κρασί του. 

Επιπλέον, θα καταστήσει τον φυλακισμένο αρχηγό του σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή θα εκλέξει τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της και, επομένως, αδιαμφισβήτητο ηγέτη στο εσωτερικό. Η ισχυροποίηση στην Ευρώπη και η επιτυχία στις ευρωεκλογές θα αποτελέσουν, άλλωστε, πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, όταν αυτές διεξαχθούν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                              

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ