Ολομέτωπη αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα

Ολομέτωπη αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ολομέτωπη προσωπική αντιπαράθεση, άμεση αλλά και έμμεση, θα έχουν το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναμένεται ο τελευταίος κύκλος διεξαγωγής και δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, με κορυφαία ίσως στιγμή τις τάσεις της MRB στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστούν εμμέσως αύριο, στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιεί στις 9.30 το πρωί της Τρίτης την κεντρική ομιλία και στις 8.30 το βράδυ, κεντρικός ομιλητής, σε δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του, θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι δυο άνδρες θα συγκρουστούν σφοδρά και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, λίγο πριν από την ψήφισή του, ενώ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του ΚΕΑ στη Μαδρίτη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θα ανακηρυχθεί και επισήμως υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν, που όπως εκτιμάται, θα του δώσει πολιτικούς πόντους και στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, βεβαίως, πρωτίστως και σε ποιο κλίμα θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αν δηλαδή έως τότε θα έχει δρομολογηθεί λύση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα ή αν το αδιέξοδο θα συνεχιστεί.

Η σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα, πάντως, ιδιαίτερα στον προϋπολογισμό, όπου η αντιπαράθεση θα είναι απευθείας, αναμένεται ιδιαίτερα οξεία, καθώς και οι δύο, ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή -όπως π.χ. για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς- επιδιώκουν να πολώσουν το κλίμα.

Εκτιμάται, βέβαια, πως πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει το μήνυμα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χαμηλού επιπέδου και με αποκλειστικά προσωπικά χαρακτηριστικά αντιπαράθεση τους στην προηγούμενη συζήτηση και η σύγκρουσή τους να πραγματοποιηθεί επί των θέσεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και των προβλημάτων της χώρας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ