ΠΑΣΟΚ:Θα επιμείνουμε…

ΠΑΣΟΚ:Θα επιμείνουμε…

 

Δεκτές έγιναν βελτιώσεις που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, ο Xαράλαμπος Αθανασίου, έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για  ποινική προστασία του «σεξουαλικού προσανατολισμού» προσώπων ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους υποκίνηση βίας ή μίσους.  “Δεν έχει κάνει όμως δεκτή την  «ταυτότητα φύλλου». Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κατά δεύτερον, τονίζουν έγινε δεκτή η πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.

 Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης. 

Συγκεκριμένα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία του άρθρου 1 του ν. 3719/2008:

Το πρώτο εδάφιο του άρθρου 1 του ν. 3719/2008 «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις» (Α’ 241) αντικαθίσταται ως εξής: «Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο»

Με την προτεινόμενη προσθήκη – τροπολογία προβλέπεται η τροποποίηση του πρώτου εδαφίου του άρθρου 1 του ν. 3719/2008, ούτως ώστε να είναι πλέον δυνατή η σύναψη συμφώνου συμβίωσης και από πρόσωπα του ιδίου φύλου.  Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμη βήμα στην πραγματική κατοχύρωση της ισοπολιτείας για όλους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ