ΒΙΝΤΕΟ-Λαφαζάνης: Σταματήστε τον αυταρχισμό

ΒΙΝΤΕΟ-Λαφαζάνης: Σταματήστε τον αυταρχισμό

 

«Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να τηρείται πλέον σε αυτή την αίθουσα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης καλώντας την κυβέρνηση να «σταματήσει τον αυταρχισμό και να παίζει με την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Πολλά γίνονται σε αυτή την αίθουσα και όλοι πρέπει να αναφωνούμε “θαύμα, θαύμα”. Πριν τρεις ώρες καταθέτουμε τροπολογία και αυτομάτως όλοι η κυβέρνηση έρχεται και λέει “μπράβο, την κάνω αμέσως δεκτή”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς εδώ έχουμε φτάσει. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να τηρείται πλέον σε αυτή την αίθουσα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Και αναφέρομαι στις διαδικασίες όχι στην ουσία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο για απουσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από τη βουλή και τόνισε:

«Έχουμε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και προστίθεται υπό μορφή τροπολογίας δύο άσχετα με την πράξη νομοσχέδια. Μάλιστα το ένα είναι του υπουργείου Παιδείας και δεν μας έκανε την τιμή να έρθει ο αρμόδιος υπουργός».

«Η κοινωνία είναι αγανακτισμένη και αντί να έρθει στη βουλή, τουλάχιστον να μας εξηγήσει, όχι τα της κρίσης και της ευθύνης του, αλλά να μας πει κάποια πράγματα για την τροπολογία του, περιφρονεί και τη βουλή», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να σταματήσει, όπως είπε «τις απαράδεκτες απολύσεις του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ» ζητώντας να «ανοίξουν τώρα τα πανεπιστήμια».

«Σταματήστε να ταλαιπωρείτε τη τριτοβάθμια εκπαίδευση με απολύσεις που δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος. Σταματήστε τον αυταρχισμό, σταματήστε να παίζετε με την τριτοβάθμια εκπαίδευση», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ