Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

Σε δημοψήφισμα αναμένεται να μετατρέψει τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που έως τότε -ή ταυτόχρονα- δεν διεξαχθούν εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προτίθεται να ανακοινώσει σύντομα την πρόθεσή του αυτή, πιέζοντας προφανώς την κυβέρνηση να στήσει το αργότερο έως τις 25 Μαΐου μαζί δηλαδή με τις ευρωκάλπες και εθνικές κάλπες.

Οι φωνές για τριπλές κάλπες τον Μάιο εντείνονται και στο κυβερνών κόμμα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο θέτοντας το δίλημμα για το εάν ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διαχειριστούν καλύτερα τη διαπραγμάτευση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, με τη σχετική συζήτηση όπως συμφώνησαν πρωθυπουργός και Άνγκελα Μέρκελ να ξεκινά στο Eurogroup του Μαΐου. Ούτως ή άλλως, παρά την ιδιαιτερότητα και τη χαλαρότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές, ακόμα και στο Μαξίμου παραδέχονται πως τυχόν ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο και τυχόν αύξηση των δυνάμεων της Χρυσής Αυγής θα δημιουργήσουν νέο πολιτικό τοπίο, το οποίο θα απαιτεί και πολιτική-δημοκρατική νομιμοποίηση από την κυβέρνηση.

Ο Αλ. Τσίπρας, πάντως, πολώνοντας και το κλίμα και αυξάνοντας τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, πετάει το γάντι στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε η δήλωσή του χθες: «Τις ευρωεκλογές δεν μπορούν ούτε να τις καταργήσουν ούτε να τις απαγορεύσουν. Αυτές οι εκλογές έρχονται και θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στην ελληνική κοινωνία που επί τρία χρόνια δοκιμάζεται. Και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει μια νευρικότητα, υπάρχει μια αμηχανία. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι που σήμερα κυβερνούν ότι, ότι και να κάνουν την 25η Μαΐου 2014, η ράμπα κλείνει και τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου». Και κατέληξε: «Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αν θα φύγει ο κ. Σαμαράς, διότι αυτό ήδη εξελίσσεται σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το θέμα είναι πώς θα φύγει και ποια θα είναι η έκταση της ήττας του».

Γκρίνιες

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, κάνουν τον απολογισμό τους για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα φάρμακα και την τακτική τους στο θέμα αυτό. Στο στόχαστρο βρίσκεται πρωτίστως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Τομέας Υγείας, αλλά και όσοι χειρίστηκαν επικοινωνιακά τη συγκεκριμένη επιλογή.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ