Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση των ΑΝΕΛ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση των ΑΝΕΛ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2013.

Οι ΑΝΕΛ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των δύο πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.

Στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για τα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την ανωτέρω περίοδο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία επισημαίνεται ότι δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, καθώς και ότι μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ η μηνυτήρια αναφορά των ΑΝΕΛ θα συσχετιστεί με την ήδη ανοικτή δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για τα οικονομικά κενά που καταγράφονται στα λογιστικά πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ