”Κόντρες” για τον προϋπολογισμό

 ”Κόντρες” για τον προϋπολογισμό

Ξεκίνησε πριν από λίγο η συζήτηση του προϋπολογισμού στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εν μέσω έντονων αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τον ANT1, επικράτησε ένταση, προερχόμενη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”οι διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή και του προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου είναι ασφυκτικές. Είναι διαδικασίες που δεν βοηθούν τους βουλευτές να κατανοήσουν τι συζητείται  και επί ποιον μέτρων θα κληθούν να ψηφίσουν”.

Απευθυνόμενος στο Οικονομικό Επιτελείο επισήμανε ότι ”αν υπάρχουν καθυστερήσεις από το Eurogroup και την τρόικα δεν μπορεί να το πληρώσει η Βουλή και να πάμε αδιάβαστη στην ψήφιση”.

Στον Παναγιώτη Λαφαζάνη απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι και ο εφαρμοστικός νόμος θα έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντως, είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι με όσα λέει επιδεινώνει την κατάσταση. Ανέφερε επίσης ότι ”είναι ιδιαίτερα κρίσιμος αυτός ο προϋπολογισμός”.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Φίλιππος Σαχινίδης υπογράμμισε ότι ”οι βουλευτές καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις ενώ η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά οριακό σημείο”.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε ότι ”την καλούμε να μην εγκαταλείψει τον αγώνα’’. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά και τη Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι ”η διαπραγμάτευση τέλειωσε”, τονίζοντας ότι ”αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση παρά τις διαφορές μας, δεν θα γίνουμε όμως υποστύλωμα της ΝΔ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ