Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αρβανιτόπουλου-πρυτάνεων

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αρβανιτόπουλου-πρυτάνεων

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων.

Και οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε, επίσης, σημαντικό το γεγονός ότι προσέρχονται στον διάλογο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ με τους εκπροσώπους των οποίων θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης (10.00). Στη συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους θα δώσει το “παρών” και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε ακόμη μια φορά ότι πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο, θέτοντας ως ανώτατο χρονικό όριο για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημείωσε, δε, ότι θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που αφορούν τις λίστες της διαθεσιμότητας. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να λειτουργήσουν οι γραμματείες των ιδρυμάτων, ώστε να καταστεί δυνατός ο έλεγχος.

Ως προς το θέμα της φύλαξης, επισημάνθηκε ότι αυτή έχει ανατεθεί ήδη σε ιδιωτικές εταιρίες στα περισσότερα ιδρύματα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ανοικτός στη δυνατότητα των ιδρυμάτων να διαθέσουν μέρος των κονδυλίων των ΕΛΚΕΙ για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ