Καρύδης:Να μην επιστρέψουμε στη σκανδαλολογία

Καρύδης:Να μην επιστρέψουμε στη σκανδαλολογία

Την ανάγκη να μην επιστρέψει η πολιτική ζωή του τόπου και η εθνική οικονομία στην σκανδαλολογία τόνισε ο Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια τόνισε ότι το κόμμα του ζήτησε την άμεση συζήτηση του θέματος σε επίπεδο Κοινοβουλίου ώστε να φανεί ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση.

«Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συγκληθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η Oλομέλεια της Βουλής. Αυτό θέλει, το είπε και ο κ. Βενιζέλος και στη χθεσινή ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή που δήθεν ζητάει ο κ. Τσίπρας για να αποκαλύψει διάφορα θέματα θα στραφεί εναντίον του, διότι εκεί θα φανεί ποιος πραγματικά έχει λειτουργήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως για τον κ. Βενιζέλο, για τη θητεία του και για το νόμο του 2010 και τι εξυπηρετεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι δεν είναι αναγκαίο να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αποδειχθεί η «πολιτική, συκοφαντική και χυδαία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ»,  όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στη συζήτηση.

«Νομίζω ότι και μόνο από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, διότι σας πληροφορώ ότι για αυτά τα θέματα έχουν γίνει εξεταστικές επιτροπές στο παρελθόν, και η αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας και εξοπλισμών της Βουλής είχε μετατραπεί σε εξεταστική επιτροπή, θα φανεί πραγματικά η πολιτική, συκοφαντική και χυδαία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την πολιτική στιγμή που το θέμα βρίσκεται αλλού.

Πρέπει να ναυπηγεία να λειτουργήσουν, πρέπει και η εθνική οικονομία μας και η πολιτική ζωή του τόπου να μην ξαναβουτήξει πάλι στη σκανδαλολογία, αλλά κυρίως κρίσιμη είναι πολιτική σταθερότητα Είναι δεδομένο (ότι θα την καταψηφίσουμε).

Ο κ. Βενιζέλος είπε πολύ καθαρά πως πριν μερικούς μήνες πάνω στον ίδιο νόμο στηριζόμενοι η Βουλή συνέβαλλε στην λειτουργία ή στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας, για να μπορέσουν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας  εκεί και να προχωρήσουν οι παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού στο συγκεκριμένο ναυπηγείο και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ψήφισε παρών και όλα τα άλλα κόμματα στήριξαν αυτή την υπόθεση. Και για το ίδιο πράγμα, μετά από 3 χρόνια, έρχεται ο κ. Τσίπρας να καταγγείλει δήθεν τον κ. Βενιζέλο.

Όλα τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στον κατάλληλο χρόνο και χώρο και αυτός είναι ο χώρος του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου θα διεξαχθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ