ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης:Κορόιδα και έξυπνοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης:Κορόιδα και έξυπνοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν

 

«Κορόιδα και έξυπνοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης «στον ενικό» εξηγώντας το τι μέλλει γενέσθαι με τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα θέλουμε να καλύψουμε όχι μόνο αυτούς που έχουν ανάγκη- όχι μόνο φτωχά νοικοκυριά αλλά και αυτά που έχουν πιεστεί από την κρίση- και να αποκαλύψουμε όλους εκείνους που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Πρώτον, τόνισε, «δεν μπορεί να υπάρχουν τα κορόιδα που πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια με τις δυσκολίες που υπάρχουν και οι έξυπνοι που δεν πληρώνουν. Και μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι όλοι όσοι δεν πληρώνουν πραγματικά είναι σε αδυναμία διότι οι νόμοι είναι υπερπροστατευτικοί σήμερα».

Δεύτερον, συνέχισε, «οι φορολογούμενοι δεν μπορεί να κληθούν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για τις τράπεζες. Τις πλήρωσαν ήδη». Τρίτον, προσέθεσε, «πρέπει να ορθοποδήσουν οι τράπεζες για να μπορούν να παίρνουν δάνεια επιχειρηματίες που σήμερα δεν μπορούν, αλλά και στεγαστικά δάνεια τα νέα ζευγάρια»

«Ο νόμος Κατσέλη όπως τροποποιήθηκε από εμάς πριν από μερικούς μήνες δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. Από εκεί και πέρα η προσπάθεια της κυβέρνησης και θα δοκιμάσουμε πάρα πολύ να το πετύχουμε είναι να μην έχουμε μόνο αυτή την κάλυψη αλλά να έχουμε και ένα ακόμη προστατευτικό στρώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ