Oι Γερμανοί για Σαμαρά-Μέρκελ

Oι Γερμανοί για Σαμαρά-Μέρκελ

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Θετικά και αρνητικά σχόλια για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην χώρα μας φιλοξενούν τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Ιδιαίτερα επικριτικό το δημοσίευμα του Focus, που έχει τίτλο «Γιατί οι Έλληνες μετράνε πάντα διαφορετικά από τους δανειστές τους;»

Στα όσα ανέφεραν η καγκελάριος της Γερμανίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται η Handelsblatt. Τονίζει την κατηγορηματική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, ενώ σημειώνει τα όσα είπαν οι δύο ηγέτες για πιθανή ελάφρυνση του χρέους την άνοιξη, σε περίπτωση που η χώρα μας έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ακόμη, σημειώνει τη στήριξη που δήλωσε ότι θα παρέχει στον Σαμαρά στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο.

Στα θερμά λόγια της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα αναφέρεται η Die Welt, η οποία επίσης αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές και συντάξεις. Ωστόσο, στο ρεπορτάζ της γερμανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας γίνεται αναφορά στην ανεργία που «μαστίζει» την Ελλάδα και τονίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι για τη μείωση του χρέους.

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια μιλά για τη χώρα μας για μία ακόμη φορά η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Focus, καθώς έχει τίτλο «Γιατί οι Έλληνες μετράνε πάντα διαφορετικά από τους δανειστές τους;». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Σαμαρά στο Βερολίνο δεν είναι ευοίωνη, ενώ κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της Ελλάδας να εξαπατήσει τους εταίρους της.

«Η Μέρκελ επαινεί την προσπάθεια της Ελλάδας κατά την επίσκεψη Σαμαρά» είναι ο τίτλος της αγγλόφωνης έκδοσης της Deutsche Welle, η οποία αναφέρει όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι Μέρκελ και Σαμαράς επικεντρώθηκαν στα θετικά, την ώρα που είναι έντονη η ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2014.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ