Σαμαράς: Έχουμε πιάσει τους στόχους μας

Σαμαράς: Έχουμε πιάσει τους στόχους μας

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, στο Βερολίνο, ότι “Σε ότι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014”.

Για το, δε, θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι “έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα” και ότι “θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας”.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, “Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές και το εμπορικό μας ισοζύγιο εξισορροπήθηκε μετά από δεκαετίες. Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα. Μπαίνουμε όμως σε φάση ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια, βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα ενισχύσει και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού” σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: “Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το σημαντικό δείγμα για την έξοδο από την κρίση. Μιλήσαμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα, για εκατοντάδες παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, που καταργούν εμπόδια και στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα”.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, με την κα Μέρκελ “Μιλήσαμε για το ελληνικό ταμείο ανάπτυξης στο οποίο θα συμβάλλει η ΚFW που θα ενισχύσει την ρευστότητα. Μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας. Επίσης για τις προοπτικές που ανοίγονται με την ελληνική προεδρία”.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την καγκελάριο “για την διαρκή της στήριξη όπως και τους άλλους ευρωπαίους εταίρους για την αλληλεγγύη. Το ταξίδι της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί και θα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη” διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ