Τσούκαλης:Οβιδιακές οι μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τσούκαλης:Οβιδιακές οι μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

 

Για “οβιδιακές” μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης .

“Στην κυριολεξία έχουμε υποστεί παράκρουση, προσπαθώντας να παρακολουθήσουμε τις “οβιδιακές” μεταμορφώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του κ. Τσίπρα. Και μάλιστα έφερα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλατφόρμα που ανέγνωσε ο κ. Τσίπρας στο Τέξας και την πλατφόρμα που προσπάθησε να αναγνώσει, κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Είναι δύο αντικρουόμενες πλατφόρμες, πάνω στην οποίες είναι αδύνατο να τοποθετηθούμε. Γιατί; Όσον αφορά στην πλατφόρμα του Τέξας, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε, μόνο που η πλατφόρμα του Τέξας έρχεται σε πλήρη αντίφαση – αντίκρουση με τις τελευταίες συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” τόνισε ο κ. Τσούκαλης μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

“Πώς μπορώ λοιπόν να συζητήσω σοβαρά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν, πριν περάσουν τρεις μέρες, έχει αλλάξει η θέση και η άποψή του. Ή όταν ακούω τον κ. Τσίπρα, απολογούμενος ενώπιον των κομματικών οργάνων σε σχέση με αυτά που ανέφερε στο Τέξας, να λέει ότι “αλλιώς απευθύνεσαι σ’ ένα ακαδημαϊκό εξειδικευμένο ακροατήριο και αλλιώς σε μια κομματική βάση”” είπε.

“Δεν μπορούμε ν’ απευθυνόμαστε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εμμονές, εμπάθεια και ιδεοληψία, τη στιγμή που η Δημοκρατική Αριστερά έχει συνεργαστεί σ’ ένα μεσοβραχυπρόθεσμο πλαίσιο με τον -ας τον πούμε-, ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο της Αριστεράς, το αντίστοιχο λαϊκό κόμμα της χώρας για την σωτηρία της χώρας. Δεν μπορούμε να μένουμε με ιδεοληψίες και εμμονές στο ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μ’ ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πειστικοί και να μπορέσουμε να επιτελέσουμε τον ιστορικό μας ρόλο, είναι να τοποθετούμαστε προγραμματικά και πολιτικά απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όχι με εμμονές” προσέθεσε.

Υποστήριξε πάντως ότι, πλέον, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κκ Δραγασάκης και Σταθάκης δεν τάσσονται υπέρ των μονομερών ενεργειών και έχουν προσεγγίσει τις θέσεις που εκφράζει η ΔΗΜΑΡ εδώ και τρία χρόνια. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ