Σταθάκης:Κακό πράγμ�� τα κλειστά πανεπιστήμια

Σταθάκης: Κακό πράγμα τα κλειστά πανεπιστήμια

Την άποψη ότι τα κλειστά πανεπιστήμια είναι μία εξέλιξη την οποία δεν επικροτεί κανείς εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο κάνοντας λόγο για «διασυρμό».

«Κατ’ αρχάς, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία αξιολόγηση των δομών των πανεπιστημίων. Και τα πανεπιστήμια που είχαν προχωρήσει σε αξιολόγηση, τα έβαλε στο νομοσχέδιο ως παραρτήματα, δίχως να τους δώσει σημασία. Από εκεί και πέρα, θα το πληρώνουμε ακριβά με τα κλειστά πανεπιστήμια, διότι τα κλειστά πανεπιστήμια δεν είναι καλό πράγμα και σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι» και συμπλήρωσε,  «η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για την κυβέρνηση. Το πανεπιστήμιο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να διασύρονται τα πανεπιστήμια με τον τρόπο που γίνεται αυτό. Όχι τώρα, τα τελευταία 5-6 χρόνια, για να είμαι ακριβής, διασύρονται τα πανεπιστήμια με αυτόν τον τρόπο».

Παράλληλα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι ο  προϋπολογισμός του 2013 θα είναι ισοσκελισμένος και ενδεχομένως με οριακό πλεόνασμα ωστόσο υπογράμμισε ότι το σχέδιο του 2014 προβλέπει την αναθεώρηση του αναλόγως με την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων.

«Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο εν όψει των εξελίξεων των δημοσίων οικονομικών και της πορείας της πραγματικής οικονομίας. Άρα, είναι ένας προϋπολογισμός που έχει εγγράψει το γεγονός ότι μπορεί να αναθεωρηθεί τον Απρίλιο και να γίνουν μεγάλες αλλαγές, να εισαχθούν νέα μέτρα που δεν έχουν προβλεφθεί. Τέλη Φεβρουαρίου θα ξέρουμε (για το πρωτογενές πλεόνασμα), όταν θα βγουν τα στατιστικά των Βρυξελλών για το 2013 στην Ελλάδα».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ