Χριστοφιλοπούλου:Η τρόικα ζητάει κι άλλες απολύσεις

Χριστοφιλοπούλου:Η τρόικα ζητάει κι άλλες απολύσεις

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, τις απολύσεις, αλλά και τις εσωκομματικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ.

«Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποτελεί πονοκέφαλο στην διαπραγμάτευση», σχολίασε αρχικά η κ. Χριστοφιλοπούλου και συνέχισε:

«Είχαμε μια σιωπηλή αποδοχή σχετικά με την αποχώρηση του προσωπικού των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ. Θεωρούμε ότι όσοι αποχωρήσουν θα μετρούν ως απολύσεις, αποχωρήσεις. Η τρόικα είχε απόλυτη διαφωνία με αυτό. Τώρα, πριν προλάβουμε να το πούμε εμείς, μας ρώτησαν οι ίδιοι».

«Δεν θα προλάβουμε να προσλάβουμε κόσμο στη ΝΕΡΙΤ πριν κλείσει ο χρόνος, οπότε οι επαναπροσλήψεις θα μειωθούν από τον στόχο του 2014», σχολίασε ακόμα η υφυπουργός και συνέχισε:

«Οι 11.000 θα προκύψουν από τρία σημεία. Είναι οι απολύσεις των επιόρκων. Ο Δεύτερος στόχος είναι όντως φορείς, ΔΕΚΟ που παρουσιάζουν πλεονάζων προσωπικό. Θεωρώ ότι θα έχουμε σοβαρά αποτελέσματα».

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, «υπάρχουν υπουργεία που έχουν κάνει αξιολογήσεις και έχουν στείλει και τα αποτελέσματα. Υπάρχουν ακόμα 2-3 υπουργεία που βρίσκονται σε καλό δρόμο», σχετικά με το προσωπικό ενώ αποκάλυψε ότι την πορεία των διαπραγματεύσεων η τρόικα έβαλε στο τραπέζι θέμα συνέχισης της διαθεσιμότητας.

«Η τρόικα, επανήλθε περισσότερο στο κομμάτι του μέλλοντός. Εκεί είπαμε εμείς ένα μεγάλο όχι, στο να υπάρξει συνέχεια σε έναν φαύλο κύκλο κινητικότητας και διαθεσιμότητας. Εκεί είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πάρα πολλές πτυχές από το πρόγραμμα, αλλά είπαμε καθαρά, ότι αν υπάρξει σε επόμενη διαπραγμάτευση».

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, «όσοι φαντασιώνονται ότι θα υπάρξει ένα Plan Β και θα έρθει από τον αέρα χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία, παραπλανόνται και παραπλανούν και τον Ελληνικό λαό».

Σε γενικές γραμμές, «κάναμε βήματα σταθερά προς τα διαπραγματευτικά μας σημεία. Είδαν ότι η Ελληνική κυβέρνηση και η Ελληνική διοίκηση μπορεί να πιάσει στόχους», τόνισε ακόμα.

Όσο για τα εσωκομματικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, η κ. Χριστοφιλοπούλου, είπε ότι «για πολύ καιρό, το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει καθαρή γραμμή. Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι στηρίζομε, γιατί το στηρίζουμε. Τη μια στιγμή μιλάμε καθαρά και την άλλη στιγμή, θολώνουμε τα νερά».

Επισήμανε ακόμα ότι «η προσωρινή συγκατοίκηση με την συντηρητική παράταξη, δεν έχει το νόημα της ουράς της Νέας Δημοκρατίας. Το μόνο νόημα είναι να συγκυβερνήσουμε για να μείνουμε στην Ευρώπη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ