• ΑΝ.ΕΛ. κατά Θεοχάρη

  12:44 μμ, Πέμπτη 21 Νοε 2013 12:44 μμ, Πέμπτη 21 Νοε 2013

  ΑΝ.ΕΛ. κατά Θεοχάρη

  Επίθεση κατά του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το σύστημα εισροών-εκροών και τα «κενά και τις παραλείψεις» για τα οποία «δικαιώθηκε η Ραχήλ Μακρή».

  Στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρεται ότι «στις 15 Απριλίου 2013, συζητήθηκε η με αριθμό 1297/9-4-2013 επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Ν. Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τη θέσπιση συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων για την αποφυγή της λαθρεμπορίας και της φοροδιαφυγής.

  Μεταξύ των άλλων η κ. Μακρή τόνισε: "Κατανοείτε, βέβαια, ότι όσο κι αν δεν θέλουμε να αναφέρουμε το γεγονός της αποσπασματικής πολιτικής σας και των σπασμωδικών ενεργειών σας, οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους. Κενά, παραλείψεις και παράλογα χρονικά περιθώρια εφαρμογής σε βάρος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών και αδυναμία συγχρονισμού των υπηρεσιών, που φυσικά η Κυβέρνησή σας φροντίζει να αποδομεί καθημερινά, βαφτίζοντας τούς λειτουργούς της ως επίορκους υπαλλήλους".

  Λίγους μήνες μετά η Τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων δικαιώνεται από τις δηλώσεις του κυρίου Θεοχάρη. «Το σύστημα εισροών - εκροών» παραμένει ανενεργό εδώ και 4 χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του και δύο μήνες μετά τη λήξη προθεσμίας εγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα στοιχεία και να κάνει ελέγχους». Τα παραπάνω, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας δια της παραδοχής του, την ανυπαρξία του κυβερνητικού μηχανισμού να μπορέσει να λειτουργήσει το περιβόητο και πολυδιαφημισμένο σύστημα «εισροών - εκροών για την πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα.

  Η υπόσχεση ότι το σύστημα εισροών – εκροών θα λειτουργήσει μέσα στο 2013, δεν είναι παρά μονάχα μια ακόμη αοριστολογία και παραδοχή παντελούς ανικανότητας. Και επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», σας θυμίζουμε την... οργισμένη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά, που σε παραλήρημα αναξιοπιστίας και παραπληροφόρησης, απαντούσε επί της επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης και Τομεάρχη Ανάπτυξης.

  Απύθμενο θράσος, αναξιοπιστία και κοροϊδία είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί για την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επιμένει ασύστολα να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα προστασίας τα φιλικά προς της κυβέρνησή του ΜΜΕ, για να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του, σε όλα τα επίπεδα».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα