Σπηλιωτόπουλος: Οι πιέσεις μπορεί να φέρουν ατύχημα

Σπηλιωτόπουλος: Οι πιέσεις μπορεί να φέρουν ατύχημα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις επιπτώσεις στις πολιτικές εξελίξεις.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η τρόικα αποχωρεί άπραγη και φαίνεται να εμμένει σε μια λογική που θα φέρει την Ελλάδα σε ύφεση. Θα προσθέσω ότι εκπρόσωπος της Καγκελαρίας είπε ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα συζητηθούν διμερή θέματα. Θέλουν να μας πιέσουν ακόμα περεταίρω, διότι η τρόικα ήθελε να μπει ένα τελεσίγραφο στη χώρα μας, ότι η παίρνουμε τη δική τους τακτική, η πάμε στον κατήφορο», σχολίασε αρχικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος και συνέχισε:

«Ο πρωθυπουργός έχει μια χρυσή ευκαιρία να θίξει τα θέματα που η Καγκελάριος δεν θέλει να συζητήσει. Η χώρα μας ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της, καιρός και η Ευρώπη να κάνει το ίδιο».

«Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα, όχι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η Νέα Δημοκρατία, έχει και έναν εταίρο. Ο κλυδωνισμός και η πίεση είναι δεδομένος. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι οι πιέσεις των δανειστών δεν θα είναι τέτοιες που να προκαλέσουν κλυδωνισμούς», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Η πολιτική σταθερότητα επιτυγχάνεται όταν υπάρχουν φωνές που λένε ότι υπάρχουν κάποια όρια που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε».

«Τα πράγματα δεν είναι σκούρα αλλά δεν είναι και ρόδινα. Αυτά που έπρεπε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας, τα έχουμε κάνει. Τώρα ήρθε η σειρά τους να είναι συνεπείς σε αυτά που μας είχαν υποσχεθεί. Μέσα σε αυτά και το θέμα του δημοσίου χρέους», είπε ακόμα ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ