Πιο κοντά στο ειδικό δικαστήριο

Πιο κοντά στο ειδικό δικαστήριο

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα κρίνει την τύχη του Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της άποψης του αντεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης από τον Αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ο οποίος θα καλέσει τον πρώην υπουργό σε απολογία καθώς και τα συγγενικά του πρόσωπα.

Στην εξασέλιδη πρόταση του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος υποστήριξε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι μη παραγεγραμμένα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι η Βουλή της μιας ημέρας, που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει τακτική κοινοβουλευτική σύνοδο, καθώς δεν είχε αντικειμενικώς την δυνατότητα να ασκήσει την αρμοδιότητά της, αφού διαλύθηκε.

Για τον κ. Κανελλόπουλο το δικαίωμα για άσκηση της ποινικής δίωξης μεταφέρθηκε στην επόμενη Βουλή που είναι η παρούσα και η οποία άσκησε την ποινική δίωξη νόμιμα, όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για νόθευση εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Στην περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο στείλει τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά πρόσωπα στον ανακριτή και ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε απαιτείται η έκδοση βουλεύματος για το εάν θα υπάρξει παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ