Πανάρετος:Πιθανή μια κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ

Πανάρετος:Πιθανή μια κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Διευκρινίσεις για την ανάρτησή του στο twitter σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους «παπανδρεϊκούς» και την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας δίνει μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος ρωτά ρητορικά την αξιωματική αντιπολίτευση αν προτιμά μια συμφωνία κορυφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή μια «στροφή» με πειστικά επιχειρήματα «σε ψηφοφόρους που είναι θεμελιωδώς προοδευτικοί». Ο κ. Πανάρετος χαρακτηρίζει ορατό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει κορμό μιας αυριανής κυβέρνησης, χωρίς να κρύβει ότι διαφωνεί με θέσεις και πρακτικές του.

«Δεν ζήτησα κάτι, έκανα μια πολιτική εκτίμηση. Παρ” ότι διαφωνώ και με θέσεις και με πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παύει να είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποτελέσει το κόμμα αυτό τη βάση της αυριανής κυβέρνησης. Σε αυτή την περίπτωση, για να ασκήσει πραγματικά προοδευτική πολιτική, τι είναι προτιμότερο; Μια συμφωνία κορυφής με τους ΑΝ.ΕΛ. ή στροφή με πειστικά επιχειρήματα σε ψηφοφόρους που είναι θεμελιωδώς προοδευτικοί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δίλημμα, κανείς άλλος» τόνισε ο κ. Πανάρετος.

 

Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμά ότι «υπάρχει έδαφος» να καλλιεργηθούν οι ιδέες «που συμμερίζονται όσοι ακολούθησαν την προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια», ενώ για το αν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ηγείται μιας τέτοιας προσπάθειας απαντά σιβυλλικά ότι «εξαρτάται από τον ίδιο». 

«Τα πάθη που δημιουργήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν επιτρέπουν να αξιολογηθούν νηφάλια οι τομές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υπάρχει επομένως το έδαφος για να καλλιεργηθούν οι ιδέες που συμμερίζονται όλοι όσοι ακολούθησαν την προσπάθεια αυτή, με οποιοδήποτε τρόπο. Το αν εκείνος θα ηγείται της προσπάθειας εξαρτάται από τον ίδιο. Είμαι βέβαιος πως θα πει ό,τι έχει να πει όταν το αποφασίσει, καθαρά και ανοιχτά, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Σε κάθε περίπτωση, οι ιδέες δεν πρόκειται να χαθούν. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τα περί Κεντροαριστεράς. Το δίλημμα σήμερα δεν είναι Κεντροαριστερά ή Κεντροδεξιά, αλλά προοδευτικές πολιτικές ή επιμονή (επιστροφή;) στο παρελθόν», επεσήμανε στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ