Κόλλια-Τσαρουχά:Γιατί ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του Καμμένου

Κόλλια-Τσαρουχά:Γιατί ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του Καμμένου

 

Διευκρινίσεις για την ψήφο της στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, έδωσε η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου και όχι λευκό όπως ήταν η ενημέρωση από την Επιτροπή. Η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά επεσήμανε ότι η λάθος πληροφόρηση για την στάση της «συνοδεύεται» από σχόλια που την φέρουν να επιστρέφει στη ΝΔ, σενάρια τα οποία διαψεύδει.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, στην Επιτροπή Δεοντολογίας έγιναν δύο ψηφοφορίες. Αρχικά για την πρόταση του Πάνου Καμμένου να επιστραφεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα, προκειμένου να κληθεί για προφορικές διευκρινίσεις. Σε αυτή την ψηφοφορία η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε «παρών», ενώ τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά της πρότασης.

Στη δεύτερη ψηφοφορία επί της πρότασης για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με την Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η ίδια ψήφισε υπέρ της άρσης, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν την άρση ασυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση από την Επιτροπή ήταν ότι η άρση ασυλίας ήταν με 8 ψήφους υπέρ και 1 λευκό (της Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά)

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ