Λυκουρέντζος Vs Μητρόπουλος

Λυκουρέντζος Vs Μητρόπουλος

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Έχουμε πάει στην πιο δύσκολη φάση του μνημονίου. Η τρόικα επιβάλει ένα πακέτο «αποβολής» μας, υποχρέωσης μας σε αποχώρηση. Δεν είναι διαπραγμάτευση για τροποποίηση ειδικών όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν οδηγεί πουθενά. Η τρόικα, έχει άλλα σχέδια. Ούτε να επαναδιαπραγματευθεί, ούτε να ενδώσει στις πιέσεις, αν υπάρχουν από την Ελληνική πλευρά», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε:

«Η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και μπορεί να διαπραγματεύεται και να μεταβάλει σκέψεις και στόχους. Το Ελληνικό κράτος χρηματοδοτείται από τους πόρους που καταθέτουν οι φορολογούμενοι, όταν δεν υπάρχει αυτό η χώρα πρέπει να πάει σε δανεισμό. Οι εταίροι μας, μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό το οποίο δανείζονται οι ίδιοι» και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση συζητάει, διαπραγματεύεται, θέτει τους στόχους όπως τους αντιλαμβάνεται η Ελληνική πλευρά. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το δίπλο μειώσεις μισθών και συντάξεων και φορολογία, έχει τελειώσει. Πρέπει να πάμε σε αναπτυξιακή πολιτική και ορθώς η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και επιμένει».

«Μετά τις τελευταίες γνωμοδοτήσεις, τα πράγματα έχουν τελειώσει για τη χώρα. Μόνοι μας ζητήσαμε να κατάσχουν οι δανειστές περιουσία, χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση. Έχουμε παραιτηθεί από όλα. Μένει ο κ. Πρωθυπουργός, να ζητήσει την ανάκληση των γνωμοδοτήσεων από την κ. Μέρκελ. Κανένα μέτρο δεν θα περάσει, κανένα μέτρο δεν πρέπει να ψηφιστεί. Είμαστε ως χώρα, ως λαός, ως Έθνος, στο μηδέν. Οι γνωμοδοτήσεις ακύρωσαν όλα τα δικαιώματα της πατρίδας και πρέπει άμεσα να ανακληθούν», απάντησε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο κ. Λυκουρέντζος από την πλευρά του, είπε «δεν έχετε πρόταση. Λέτε όλα αυτά, οδηγείτε τον Ελληνικό λαό στην απελπισία και θέλετε να πάρετε και την εξουσία για να υπερασπιστείτε τι; Λέτε ότι η Ελλάδα είναι υποδουλωμένη, η Ελλάδα δεν έχει αύριο. Τότε γιατί θέλετε να κυβερνήσετε αυτό τον τρόπο που δεν έχει προοπτική; Πείτε μας πως θα χρηματοδοτήσετε τη χώρα», για να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την Παρασκευή, ο κ. πρωθυπουργός οφείλει να πει κ.Μέρκελ, το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τουλάχιστον απαλλάξτε μας από τους τόκους. Δεν ωφελούν παρωχημένες συζητήσεις και προβληματισμοί. Έχουμε ως χώρα φτάσει στο αμήν».

«Από πού και ως που έχετε το μονοπώλιο της προστασίας των κοινωνικών μαζών; Πως ξέρετε τις θέσεις του πρωθυπουργού; Έχετε κάποιο στοιχείο;», αναρωτήθηκε ο κ. Λυκουρέντζος με τον Αλ. Μητρόπουλο να απαντά:

«Αφού έρχονται νέα μέτρα που θα εξαθλιώσουν τους Έλληνες. Θεωρώ ότι συμβάλαμε στο να ενημερωθεί ο κόσμος. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, όπου με την παράδοση των γνωμοδοτήσεων στους δανειστές, έχουμε στερηθεί των βασικών όπλων για αναδιαπραγμάτευση, πρέπει η κυβέρνηση να αναγάγει το Ελληνικό ζήτημα ως κυρίαρχο στην Ευρώπη για να λυθεί».

Κλείνοντας, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε: «Απολύτως ανεύθυνη η στάση της αριστεράς. Ακολουθούν την παραδοσιακή τακτική του παρελθόντος. Όπου γάμος και χαρά, πρώτοι και τάζουν τα πάντα. Υπηρετούν το δόγμα της αριστεράς, τα πάντα στο κράτος. Έχουμε έναν Δημοκρατικό κομουνισμό στη χώρα, το τίμημα του οποίου πληρώνουμε όλοι μαζί».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ