Βορίδης: Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Βορίδης: Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

 

«Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα είναι ενταγμένη μέσα σε μία γενικότερη στρατηγική που αναπτύσσεται από κέντρα και του εσωτερικού και του εξωτερικού», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στο Βήμα FM.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Κατά τη γνώμη μου, η στρατηγική που εφαρμόζεται από μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, δεν έχει το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχει. Και πρέπει οπωσδήποτε, για να είναι αποτελεσματική αυτή η πολιτική, θα έπρεπε να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έπρεπε να στηριχθεί και από την Αριστερά. Αυτό τη νομιμοποιεί και τα κέντρα εξουσίας που πιστεύουν σ’ αυτή τη διαδικασία θέλουν οπωσδήποτε να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το σχήμα. Επειδή, όμως, υπάρχουν ορισμένα θέματα που δεν μπορεί, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα, όπως τα ζητήματα της ιδεολογικής ταυτότητας. Εγώ που ξέρετε ότι είμαι δεξιός, αναγνωρίζω το δημοκρατικό δικαίωμα και την αναγκαιότητα να υπάρχει μία παράταξη που λέει διαφορετικά πράγματα. Είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας ο πλουραλισμός απόψεων. Δεν μπορούμε λοιπόν να υπερβούμε τις πολιτικές και ιστορικές μας διαφορές, προκειμένου να στηριχθούν σε έναν συγκεκριμένο καμβά συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτοί που το λένε αυτό, τι θέλουν; Να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση, να δημιουργηθεί κλυδωνισμός και πιθανόν εκλογές και σ’ αυτές να φτιαχτεί ένα σχήμα με συνεργασίες ενός ευρέως φάσματος της Αριστεράς, προκειμένου να εμπεδωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η πολιτική.

 Η δημοκρατία στηρίζεται στον πλουραλισμό. Είναι συστατικό της στοιχείο. Εγώ που σκοτώνομαι κάθε μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να έχει ιδεολογική ταυτότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ