Χριστοφιλοπούλου:Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει τρωθεί

Χριστοφιλοπούλου:Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει τρωθεί

“Η Κεντροαριστερά και ο χώρος του ΠΑΣΟΚ έχουν τρωθεί. Χρειάζεται ανασύνθεση,  νέα πνοή και μια συνεπής στρατηγική, η οποία πρέπει να τηρηθεί από όλους, μειοψηφούντες και πλειοψηφούντες” τόνισε η Έυη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στο Action24.

“Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλούς που θέλουν να ηγηθούν με μικρή έως μηδαμινή κοινωνική υποστήριξη από την κοινωνική βάση. Αλλά, όσο  η Κεντροαριστερά παραμένει σε αυτό το σκηνικό, όλοι να διεκδικούμε την προεδρία ή την  αρχηγία ενός κόμματος ή ενός σχήματος, ή ενός υβριδίου κόμματος, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή σε οποιοδήποτε σχήμα αναδειχθεί, πρέπει να σταματήσει ο διαχρονικός παραδοσιακός Αρχηγισμός, πρέπει να υπάρξουν δημοκρατικές διαδικασίες και, όπως λέμε, να γίνουμε και ένα «κανονικό» κόμμα. Πριν γίνουμε μια κανονική χώρα, ας γίνουμε, τουλάχιστον εμείς, ένα «κανονικό» κόμμα” είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στην συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή της Κυριακής και την πρόσκληρή του προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε: “Η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  αποτελεί περίπτωση πλήρους ανευθυνότητας και κινείται πέρα από τα όρια της πολιτικής ηθικής και ορθότητας. Είναι ένα κόμμα συγκυρίας και όχι παράταξη. Έχει περονικού τύπου χαρακτηριστικά και είναι περισσότερο κόμμα λαϊκισμού”.

 

“Το ΠΑΣΟΚ θυσίασε ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής και κοινωνικής του στήριξης στο βωμό επιβίωσης της χώρας αλλά παραμένει μια δημοκρατική παράταξη με μεγάλη ιστορία και διαδρομή.

Είναι δύσκολες οι στιγμές που διανύουμε. Γνωρίζουμε όλοι, και ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει, ότι ακόμα η Ευρώπη παραμένει σκληρά συντηρητική και ότι στο τραπέζι υπάρχουν περιορισμένες πολιτικές επιλογές, όσον αφορά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης του Νότου. Πρέπει να έχουμε πολιτικό ρεαλισμό”, υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ