Διεργασίες στην πολιτική σκηνή «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ

Διεργασίες στην πολιτική σκηνή «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Διεργασίες σε ολόκληρο ίσως το ελληνικό πολιτικό φάσμα «βλέπουν» τις ερχόμενες κιόλας εβδομάδες και ως την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο λόγος που κάναμε την πρόταση μομφής ήταν και αυτό, ότι οι εξελίξεις γονιμοποιούν πολύ πολιτικές διεργασίες, στα όρια των ρήξεων στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών χώρων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βουλή», είπε χθες ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, την ώρα που η Κουμουνδούρου, προσανατολίζεται σε πολλές «μικρές προτάσεις μομφής», ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία στον νέο νόμο για την ακίνητη περιουσία, στους πλειστηριασμούς και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, με την κορύφωση αυτής της κούρσας να αναμένεται στην διαδικασία ψήφισης επί του προϋπολογισμού. 

Περιγράφοντας τα δύο καθοριστικά γεγονότα που δημιούργησαν σοβαρές ρωγμές σε όλα τα μπλοκ δυνάμεων, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη Γερμανία που μετά τις εκλογές δεν έδωσε την αναμενόμενη στην Ελλάδα πολιτική συνεννόηση γύρω από τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και στους χειρισμούς στο θέμα της ΕΡΤ και των συλλήψεων στη Χρυσή Αυγή, με τον τρόπο που έγιναν. Θέτοντας ως ημερομηνία – ορόσημο το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς ύστερα αναλαμβάνει η χώρα μας την προεδρία της ΕΕ , υποστήριξε πως «τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ανοίξουν πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα και θα υπάρξουν διεργασίες». 

«Ό,τι είναι να γίνει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα», λέει, εξηγώντας έτσι και την σπουδή στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί πρόσκλησης στη ΔΗΜΑΡ για επιστροφή στην κυβέρνηση, τη σπουδή της ΔΗΜΑΡ για την πραγματοποίηση ημερίδων ενόψει του συνεδρίου της, τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και την πεντάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις διαφοροποιήσεις τους κ.ο.κ.

Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνονται δικαιωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα της πρότασης μομφής που κατέθεσαν. Γιατί «γονιμοποίησε όλο αυτό το σκηνικό», όπως λένε. Ταυτόχρονα, επειδή έφερε τον Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, μείωσε την κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης κ.α.

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ