Βενιζέλος: Ζητάμε έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές

Βενιζέλος: Ζητάμε έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές

Κριτική στους δανειστές για τον τρόπο που διαπραγματεύονται άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ζητά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές.

«Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2014.

«Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση, που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», πρόσθεσε.

 Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για βασικό όφελος που έχει η Ελλάδα από την ανάληψη της προεδρίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, διαπραγματεύσεων και εκκρεμοτήτων, με την Ελλάδα να έχει κρεμαστεί στα μανταλάκια, αδικούμενη κατάφωρα από τους θεσμικούς της εταίρους, είναι πολύ σημαντικό να έχει ρόλο στα εσωτερικά της ΕΕ».

 Σε άλλη αποστροφή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε αναφορικά με το ρόλο του ΔΝΤ:

«Το ΔΝΤ, με την συμμετοχή του οποίου σχηματίστηκε η τρόικα, δεν εγκαταστάθηκε στην καρδιά της Ευρώπης γιατί το ήθελε η ίδια η Ευρώπη αλλά κυρίως γιατί η Γερμανία ήθελε να εκδηλώσει την απαρέσκεια της στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ