“Πέρασε” η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

“Πέρασε” η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

 

Με ευρύτατη πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συμφώνησαν επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αν και ξεκαθάρισαν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία και να αναπτυχθεί.

 

Τις δραματικές διαπραγματεύσεις για την ΕΑΣ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αποτυπώνει η ομιλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία είπε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε μήνυμα ότι η αμυντική βιομηχανία είναι ένα ζήτημα που ενώνει και δεν διχάζει». Δείτε εδώ και εδώ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ