ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα στη Βουλή για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα στη Βουλή για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Κόντρα ξέσπασε στη βουλή με αφορμή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για «συνταγματικό πραξικόπημα» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη.

Όλα ξεκίνησαν ότι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι «έξι ώρες συζητούσαμε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά σύμφωνα με τα κρατούντα στη προπαγάνδα περί δήθεν καταλύσεως του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, αυτή η συζήτηση δεν έγινε ποτέ».

«Σύμφωνα  με την προπαγάνδα αυτή», συνέχισε η κυρία Βούλτεψη, «η συζήτηση δεν έχει γίνει και εμείς είμαστε αόρατοι, φαντάσματα. Και η μόνη περίπτωση να γίνουμε ορατοί είναι να καλέσουμε τον σύντροφο Μαδούρο, που βλέπει σε φάντασμα συνέχεια τον αείμνηστο πρόεδρο Τσάβες, να μας δει».

«Αυτό που λέτε ότι κυβερνάμε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν συζητούνται ενώ είμαστε έξι ώρες και συζητούμε τη συγκεκριμένη πράξη, έριξε το νερό στο μήλο των ακραίων», σημείωσε.

Απάντηση στη κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

«Δεν έχει αντιληφθεί η κυρία Βούλτεψη ότι το θέμα δεν είναι αν συζητάς την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το θέμα είναι ποια είναι η διαφορά με το νομοσχέδιο. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από της εκδόσεώς της, ισχύουν και παράγονται αποτελέσματα τα οποία, ακόμη και αν καταψηφιστεί ή αν δεν έρθει στη Βουλή, ισχύουν», υπογράμμισε ο κ. Μαριάς.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας του απάντησε:

«Το κρίσιμο είναι ότι συζητήθηκε και ψηφίζεται βάση της δεδηλωμένης. Η ΕΡΤ ίσχυσε επειδή ψηφίσαμε νόμο στη βουλή με τη δεδηλωμένη περί δημόσιας τηλεόρασης. Δεν είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται και αν ψάχνετε τρόπους για να συμπορεύεστε με άλλα κόμματα είναι δικαίωμά σας».

Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε και πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος είπε απευθυνόμενος στη Σοφία Βούλτεψη:

«Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου παράγουν αποτελέσματα από τη δημοσίευσή τους, όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Μαριάς και στην περίπτωση της ΕΡΤ δεν ήρθε καθόλου για να συζητηθεί και να ψηφιστεί. Παρήγαγε αποτελέσματα που δεν εγκρίθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν  νομιμοποιείται με κανέναν τρόπο. Πρόκειται για ένα συνταγματικό πραξικόπημα πρώτης γραμμής και δεν μπορεί κανείς να το δικαιολογήσει».

Παίρνοντας τον λόγο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε:

«Κανένας δεν είναι ευτυχής όταν προσφεύγει η κυβέρνηση σε αυτή τη μέθοδο είτε τη στηρίζει είτε όχι».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ