Οικονόμου:«Άμεσα η κτηματογράφηση»

Οικονόμου:«Άμεσα η κτηματογράφηση»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφτηκε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ», Δημήτρη Καλουδιώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία ένταξης των περιοχών της περιφέρειας Αττικής στο Εθνικό Κτηματολόγιο, πορεία που χαρακτηρίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συμφώνησε ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και ότι σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας Αττικής υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014 να ξεκινήσει η λειτουργία κτηματολογίου στην Άνοιξη, την Παλλήνη και τη Δροσιά. Έως το τέλος του 2015 προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του κτηματολογίου στο Διόνυσο, τη Ροδόπολη, τη Σταμάτα, τη Νέα Μάκρη, το Μαραθώνα, την Ανθούσα, το Πικέρμι, τη Ραφήνα και τον Άγιο Στέφανο. 

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες καθώς στην περιφέρεια Αττικής λειτουργούν μόλις 5 κτηματολογικά γραφεία από τα 46 που προβλέπεται να λειτουργήσουν. Η λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων είναι στοιχείο εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, πρέπει να ολοκληρωθεί το δυνατόν συντομότερα αφού είναι υπηρεσία που χρειάζεται και λείπει από την περιφέρεια Αττικής.       

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ