Λοβέρδος:«Εκτός κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ»

Λοβέρδος:« Εκτός κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ»

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εκτός κεντροαριστεράς εφόσον συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, κατέθεσε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο «Βήμα FM».

Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας έχει και μελλοντική προοπτική, όπως πηγάζει από τα πολιτικά τους κείμενα και τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή και θεωρεί ότι «Εφόσον γίνεται έτσι, θα πρέπει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συνειδητοποιήσει ότι ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς δεν είναι ο στρατηγικός τους χώρος».

Παράλληλα, έκανε και μια γενικότερη αναφορά στο χώρο της κεντροαριστεράς και κατέληξε ότι το ΠΑΣΟΚ τίθεται από μόνο του εκτός αυτού του χώρου καθώς στο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος επιλέγει να καταθέσει κοινή πρόταση με τη Νέα Δημοκρατία και να μην ακολουθήσει την πρόταση των 49 βουλευτών της κεντροαριστεράς.

«Όταν, μετά από λίγες ημέρες, καλύπτει το κείμενο των 58 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι το στηρίζει και τον καλύπτει και μετά κάνει συνεργασία με τη Ν.Δ. μακράς πνοής, τότε λειτουργεί ως πολιτικό εκκρεμές. Λειτουργεί με πολιτικό αλληθωρισμό. Δεν επιτρέπει στον εαυτό της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στις διαδικασίες της κεντροαριστεράς».

Επίσης ο πρώην υπουργός εξηγεί ότι καταψήφισε την πρόταση μομφής μαζί με τη ΔΗΜΑΡ γιατί τη θεώρησε ως ένα πολιτικό λάθος εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει ότι η πρόταση αυτή είναι μια τυφλή πολιτική ενέργεια αφού αφήνει τη χώρα χωρίς κυβέρνηση, επικαλούμενος το παράδειγμα της Γερμανίας.

«Αν δώσεις λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πολύ δύσκολα πια θα πεις όχι σε κάτι από αυτά και εμείς σκοπεύουμε, εάν τα πράγματα είναι όπως μας τα παρουσίασε η κυβέρνηση, να πούμε όχι. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ήθελε να αναβάλλει την ανάληψη των ευθυνών, όταν από την παρούσα Βουλή δεν έχει προκύψει σχήμα που θα μπορέσει να αντικαταστήσει την κυβέρνηση Σαμαρά»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ