Φυτεύει δέντρα στο πάρκο Gezi o Παπανδρέου

Φυτεύει δέντρα στο πάρκο Gezi o Παπανδρέου

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει την Κύπρο και δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του υφυπουργού Άμυνας για υπερσυγκέντρωση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο, ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει σε δεντροφύτευση στο πάρκο Gezi της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα για να παραστεί στις εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και σήμερα επισκέφθηκε το πάρκο Gezi  για να φυτέψει ένα δέντρο ως «σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με τη δική τους φωνή».

Από το σημείο, όπου πριν λίγο καιρό είχε γίνει πεδίο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικής αστυνομίας, δήλωσε:

«Νομίζω ότι το δέντρο συμβολίζει τη δύναμη των πολιτών σε όλο τον κόσμο να έχουν φωνή, να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν για την τύχη τους. Αυτή η αρχή ξεπερνάει τα σύνορα των εθνών».

Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), υπογράμμισε ότι ανέκαθεν πίστευε στη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να οικοδομήσουν από κοινού «ένα καινούριο κόσμο».

«Η δημοκρατία είναι πάντα η ιδέα στην οποία όλοι συμμετέχουμε. Ολοι έχουμε το δικαίωμα να διατρανώσουμε τις ιδέες μας και μαζί να αλλάξουμε τον κόσμο».

 

 

 

Πηγή: Hurriyet

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ