Βορίδης Vs Σκουρλέτη

Βορίδης Vs Σκουρλέτη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίστηκε.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκίνησε μια μείζονα διαδικασία για να καταλήξει σε μια ήττα, όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

Αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία, η κυβέρνηση και κυρίως ο πρωθυπουργός, ανέδειξαν βήμα βήμα τις αντιφάσεις της αντιπολίτευσης, χωρίς από την άλλη πλευρά να προστεθεί κάτι από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής, ξεκάθαρος και κατέδειξε με σκληρό τρόπο τις αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την έλλειψη προγράμματος».

«Το timing προσδιορίστηκε από τις συνθήκες. Η μία πλευρά είναι το θέμα της ΕΡΤ, ως η κορυφή του παγόβουνού που σχετίζεται με μια πολιτική που παραβιάζει την νομιμότητα. Φάνηκε ξεκάθαρα η γύμνια των επιχειρημάτων του πρωθυπουργού πάνω στον τομέα της οικονομίας», σχολίασε από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αν δεν έχει μια διαφορετική πολιτική».

«Είναι η πρώτη φορά σε διαδικασία δυσπιστίας που βουλευτής της κυβέρνησης διαχωρίζει τη θέση του», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας ην στάση της κ. Τζάκρη. 

«Η διαπραγμάτευση δεν αφορά τους υπαλλήλους της τρόικας. Θα πρέπει να γίνει με τους κυρίαρχους από της ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το οποίο ομολογείται ως αναγκαιότητα και από ένα μέρος των δανειστών μας, το κούρεμα δηλαδή, δεν το αγγίζει», είπε ακόμα.

«Δεν λαμβάνουμε καθόλου υπ’όψιν μας τη διαφορετική φάση που εισέρχεται η οικονομία. Βρίσκεται σε μια φάση σταθεροποίησης. Εγώ δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προκλήσεις και τεράστιες δυσκολίες και μεγάλες πιέσεις. Αλλά δεν μπορούμε να γυρνάμε τη συζήτηση στο «θα σκίσουμε το μνημόνιο», απάντησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση στη βάση ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Αυτή η ρητορική εμένα μου φαίνεται παλιά. Μου φαίνεται ξεπερασμένη και έχω την εντύπωση ότι η κοινωνία ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άλλου τύπου ρητορική. Περιμένει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει, περιμένει από την αντιπολίτευση να ακούσει. Πρέπει να πάμε πέρα από το μνημόνιο και να σκεφτούμε την Ελλάδα, πέρα από το μνημόνιο».

«Δεν βρισκόμαστε απλώς σε μια περίοδο κρίσης χρέους ή ελλειμμάτων. Έχουμε να κάνουμε με γενικότερη κρίση. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση. Όσοι ανακάλυψαν κάποιες στροφές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα είπε στο Τέξας, προφανώς δεν έχουν παρακολουθήσει τη συνέχεια των τοποθετήσεων μας», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Εμείς στο εξωτερικό έχουμε μόνο ακροατήριο, ενώ ο κ. Σαμαράς έχει μόνο υποβολείς». 

«Υπάρχει ένας διαφορετικός λόγος όταν μιλάει ο Τσίπρας στο εξωτερικό και ένας διαφορετικός λόγος όταν μιλάει στο εσωτερικό. Είναι καλό για τη χώρα να λυθεί αυτό. Να κλείσει. Η δομική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, είναι μια εύκολη αντιπολίτευση για την κυβέρνηση. Δεν μας δυσκολεύει.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ