ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Θα ψηφίσουμε παρών

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Θα ψηφίσουμε παρών

 

«Θα ψηφίσουμε παρών στη σημερινή διαδικασία», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση δυσπιστίας ευνοεί σήμερα την πλευρά της ΝΔ», συμπληρώνοντας ότι μία πρόταση δυσπιστίας, αυτή την ώρα, αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.

Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι οι πολιτικές θέσεις και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστούν πρόταση διεξόδου από την κρίση. Πρόσθεσε δε ότι πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιους τρόπους, με τέτοιες πρωτοβουλίες και με τέτοια ψευδεπίγραφα διλήμματα, θα αναγκάσουν όλους όσους διαφωνούν με την κυβέρνηση να στοιχηθούν πίσω από τις γραμμές τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. «Πολιτική σταθερότητα», σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «σημαίνει να υποστηρίζεις τα ίδια εντός της Ελλάδας και τα ίδια εκτός. Να μην αντιμετωπίζεις τους Έλληνες ως εκλογική πελατεία και να μιλάς με διαφορετικό περιεχόμενο, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και μήκος που βρίσκεσαι και είμαι σαφής».

«Όπως είναι αυτονόητο», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «κ. Πρωθυπουργέ πως η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, χωρίς αλλαγές, δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο».

Σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι υπήρξε σύγκρουση με τη ΝΔ για την υπόθεση της ΕΡΤ, όχι μόνο για τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά και για το λουκέτο, το μαύρο.

«Θεωρούμε την υπόθεση αυτή ως επιτομή της λογικής των οριζόντιων απολύσεων, που συνιστά απορρύθμιση του ευρύτερου δημόσιου τομέα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ