Παυλόπουλος: Άστοχη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Παυλόπουλος: Άστοχη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για το κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών.

«Η κίνηση αυτή ήταν άστοχη. Όταν σε λίγες μέρες θα έχουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού, που είναι ψήφος εμπιστοσύνης, τι νόημα έχει τώρα μια πρόταση δυσπιστίας», αναρωτήθηκε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Είχε ένα όπλο στα χέρια του που δεν θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει μετά, και είπε, καλύτερα ας το χρησιμοποιήσω τώρα».

«Όταν σε 15-20 μέρες έχεις την ίδια διαδικασία, μέσα από την κορυφαία στιγμή του προϋπολογισμού, μπορεί να ανοίξεις την βεντάλια όλων των θεμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το κάνει αυτό γιατί δεν έχει αντιπρόταση. Θα μπορούσε να φέρει σε δυσκολότερη θέση την κυβέρνηση, έλα όμως που δεν έχει πρόταση», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Είναι ευκολότερο να πούμε ότι η πρώτη κατοικία εξαιρείται εν πάση περιπτώσει για οιονδήποτε. Από εκεί και πέρα, η τράπεζα σε κάθε περίπτωση, ξέρει τις ιδιαιτερότητες του οφειλέτη της. Υπάρχουν και τράπεζες που δεν θέλουν να κινήσουν διαδικασίες κατάσχεσης ακινήτων», είπε μεταξύ άλλων για τους πλειστηριασμούς ο κ. Παυλόπουλος.

«Σήμερα η έννοια του οικονομικά αδύναμου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να το εντοπίσει κανένας», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ