Συνεχίζεται η συζήτηση

Συνεχίζεται η συζήτηση

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σε υψηλούς τόνους πολιτικά, αλλά χωρίς εντάσεις κύλησε χθες η πρώτη μέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία αύριο τα μεσάνυχτα, αφού θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ήδη από σήμερα, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά «εξόρμηση» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα οι πολίτες και να δώσουν ηχηρό ‘παρών’ στην συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο στις έξι το απόγευμα στο Σύνταγμα, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος χθες το μεσημέρι, με την συγκέντρωση να παίρνει χαρακτήρα αγώνα «υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί με ανακοίνωσή του εργαζομένους και νεολαία να δώσουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, το μνημόνιο και τη «συρρίκνωση της Δημοκρατίας». «Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ θα «διαδώσουν» σήμερα στελέχη του, που θα βρεθούν για αυτό τον λόγο σε σταθμούς του μετρό και άλλα πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Παρά τους υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια χθες, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσαν την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για πορεία προς την «οικονομική καταστροφή της χώρας» και «απαξίωση της Δημοκρατίας» και τον αντίλογο από βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης που περιέγραφαν την πολιτική της ως την μόνη «στρατηγική εξόδου από την κρίση», τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στη Βουλή και συνομίλησε με δημοσιογράφους στο καφενείο του κτιρίου.

Υποστήριξε άλλωστε πως η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης σε μία κρίσιμη στιγμή διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα, σημειώνοντας ότι σημασία έχει να βγει η χώρα από τη μέγκενη… Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2013 θα κλείσει με πλεόνασμα, κάτι που όπως παραδέχθηκε πριν από μήνες, δεν περίμενε κανένας, ούτε η τρόικα, ούτε η κυβέρνηση. Άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους της, ενώ έκανε λόγο για αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων προς το δικαιότερο.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ