Βίτσας: Δεν χωρούν «λευκά» και «παρών»

Βίτσας: Δεν χωρούν «λευκά» και «παρών»

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση μομφής είναι ένα σοβαρό κοινοβουλευτικό όπλο, το οποίο πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε κρίσιμες στιγμές. Νομίζω ότι η στιγμή είναι περισσότερο από κρίσιμη. Αυτή τη στιγμή επιβάλλονται νέα μέτρα και συγχρόνως καταλύεται κάθε έννοια νομιμότητας», σχολίασε αρχικά ο κ. Βίτσας και συνέχισε:

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή ώστε η κυβέρνηση να απολογηθεί ενοποιών της βουλής και του Ελληνικού λαού και από την άλλη πλευρά, να κρίνει ο λαός και να διαπιστωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Η πρόταση αφορά το σύνολο της καταστροφής που έχει γίνει στη χώρα και τα ζητήματα δημοκρατίας, ένα από τα κορυφαία είναι και η ΕΡΤ», ξεκαθάρισε ο κ. Βίτσας και συνέχισε:

«Εκπλήττομαι που βλέπουν μόνο επικοινωνιακούς λόγους κόμματα που κατά το παρελθόν έχουν αξιοποιήσει την πρόταση μομφής, πάρα πολλές φορές».

Ακόμα και αν απορροφηθεί, που είναι και το πλέον πιθανό, εμείς θα συνεχίσουμε τον πολιτικό και τον κοινωνικό μας αγώνα», σχολίασε ακόμα ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την ψηφοφορία, δεν μπορούν να υπάρχουν λευκά και παρόν. Η είσαι υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης, η είσαι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ