Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον Τσίπρα

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Κάθε άλλο παρά… ανησυχία προκλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ, από την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε χθες το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, έσπευσαν να «ευχαριστήσουν» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για την «ευκαιρία» που τους δίνει, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση του κόμματος, «να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του».

Νωρίτερα, άλλωστε, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι δυσκολεύονταν να αντιληφθούν ποιο ήταν το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ και το νόημα της πρότασής του, εκτιμώντας ότι από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η κυβερνητική πλειοψηφία θα βγει συσπειρωμένη και η κυβέρνηση «αναβαπτισμένη» μέσα από μία νέα ψήφο εμπιστοσύνης.

Θεωρούν άλλωστε ότι στον βαθμό που δεν πρόκειται για μία ψηφοφορία που αφορά σε νέα, επώδυνα μέτρα ή άλλου είδους δυσβάστακτες ρυθμίσεις, οι βουλευτές των δύο κομμάτων -αν όχι και μέρος των ανεξάρτητων βουλευτών ή συναδέλφων τους των άλλων κομμάτων- θα πάνε συντεταγμένα στην κάλπη για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δικομματική κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως στις έντεκα το πρωί, μία ώρα πριν από την έναρξη της τριήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΟ του κόμματός του. Εκεί, αναμένεται να ενημερώσει μεταξύ άλλων τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και για τις τελευταίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, εμμένοντας δίχως άλλο στην απόφασή τους να μη ληφθούν νέα μέτρα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ